Herman Damveld

Herman Damveld is zelfstandig onderzoeker, publicist over energie en freelance medewerker van TW.

Herman Damveld woont in Groningen en raakte na zijn afstuderen aldaar betrokken bij Noord-Nederlandse energiekwesties. Vanaf 1976 houdt hij zich bezig met plannen voor ondergrondse opslag van kernafval. Daarnaast volgde hij ook de ondergrondse opslag van CO2  in bijna lege gasvelden in Noord-Nederland en de aardgaswinning met de bijbehorende aardbevingen. Hij heeft daarover verschillende boeken en rapporten geschreven, evenals honderden artikelen. Sinds 1992 schrijft hij voor Technisch Weekblad en de voorganger daarvan het Polytechnisch Weekblad.

De zonnepanelen van Damveld maken meer stroom dan hij gebruikt en hij draagt zo bij aan de omslag naar duurzame energie.

Door Herman Damveld

Hoge olieprijs door gebrek aan vakmensen

Het structurele tekort aan gekwalificeerd personeel en de beperkte capaciteit voor de fabricage van installaties die nodig zijn om olie te winnen, vormen de belangrijkste redenen voor de hoge olieprijs. Dat stelt het IEA in een rapport over de oliemarkt tot 2013.

Canada stopt isotopenreactor

De Canadese instantie voor kernenergie (AECL) zal twee reactoren die specifiek waren ontworpen om het wereldwijde gebruik van radio-isotopen voor medische toepassingen te kunnen verzorgen, niet in gebruik nemen.

VS: nieuwe nucleaire brandstof is onveilig

Het Argonne National Laboratory (VS) stelt dat de hoge versplijtingsgraad van verrijkt uranium in een kernreactor van het type EPR strijdig is met Amerikaanse veiligheidseisen. In Europa zijn twee EPR's in aanbouw.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven