Herman Damveld

Herman Damveld is zelfstandig onderzoeker, publicist over energie en freelance medewerker van TW.

Herman Damveld woont in Groningen en raakte na zijn afstuderen aldaar betrokken bij Noord-Nederlandse energiekwesties. Vanaf 1976 houdt hij zich bezig met plannen voor ondergrondse opslag van kernafval. Daarnaast volgde hij ook de ondergrondse opslag van CO2  in bijna lege gasvelden in Noord-Nederland en de aardgaswinning met de bijbehorende aardbevingen. Hij heeft daarover verschillende boeken en rapporten geschreven, evenals honderden artikelen. Sinds 1992 schrijft hij voor Technisch Weekblad en de voorganger daarvan het Polytechnisch Weekblad.

De zonnepanelen van Damveld maken meer stroom dan hij gebruikt en hij draagt zo bij aan de omslag naar duurzame energie.

Door Herman Damveld

Nieuwe overkapping Tsjernobyl bijna klaar Premium

Tsjernobyl overkapping sacrofaag

© EBRD

De nieuwe omhulling om de in april 1986 verongelukte eenheid-4 van de kerncentrale Tsjernobyl in de Oekraïne is bijna klaar. De Nederlandse firma Mammoet is ingehuurd om de omhulling, die de vorm heeft van een boog, te verplaatsen.

Kerncentrale na 44 jaar in bedrijf

Het Amerikaanse elektriciteitsbedrijf Tennessee Valley Authority (TVA) heeft de kerncentrale Watts Bar-2 opgestart. Het is de eerste kerncentrale in twintig jaar die in de VS in bedrijf komt.

Krachttoer om energiedoelen te halen Premium

Nuon

© Nuon

De regering wil met een uiterste krachtsinspanning proberen om haar energiedoelstellingen te halen. Hulp komt nu uit onverwachte hoek: volgens herziene berekeningen gaat het beter met het duurzame aandeel dan gedacht.

ECN ontvlecht activiteiten Petten

ECN Een luchtfoto van de ECN-faciliteiten in Petten

© ECN

De regering wil een nieuw onderzoekscentrum voor de energietransitie dat onderdeel is van TNO. Voorwaarde daarvoor is dat de activiteiten in Petten worden ontvlochten, schrijft minister Kamp aan de Tweede Kamer.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven