Indra studeerde biomedical sciences aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In het laatste jaar van haar opleiding specialiseerde zij zich in communicatie en liep stage op de redactie van TW. Na haar afstuderen in augustus 2011 is zij als vak/webredacteur op de redactie gebleven.
Sinds 2014 is zij teamleider bij de Bibliotheek Eemland in Woudenberg, waar zij van jongs af aan al werkzaam is. Haar werk bij de bibliotheek combineert zij met haar werk als freelance redacteur.
In haar vrije tijd vind je haar geregeld aan de kust. Ook is zij een groot festivalliefhebber.
Op 15 januari openden Weber Beamix en BAM Infra de eerste commerciële, industriële 3D-betonprintfaciliteit in een fabriekshal te Eindhoven. Deze faciliteit is het vervolg op ’s werelds eerste 3D-geprinte fietsbrug van gewapend beton, die eind 2017 in Gemert werd geplaatst.
Bedrijven maken steeds vaker gebruik van kennisinstellingen voor het beantwoorden van innovatievragen. ‘Voor een bedrijf is het meestal onpraktisch om zelfstandig innovatieonderzoek te verrichten en op deze manier raakt de nieuwe generatie ook direct bekend met de toekomstige technieken’, aldus dr.ir. Aart-Jan de Graaf, lector Meet- en Regeltechniek bij de HAN.
Het tekort aan hoogopgeleid technisch personeel lijkt een blijvend probleem te zijn. Begin 2018 waren er volgens het UWV zo’n 7.300 openstaande vacatures. Hoewel meer studenten kiezen voor een bètatechnische opleiding, is het niet zeker dat dit het tekort op de arbeidsmarkt tegengaat. ‘Hoger opgeleide technici hebben de keus om wel of niet in de technische sector aan de slag te gaan.’
Tijdens de eerste dag van de Wereldhavendagen in Rotterdam, op vrijdag 7 september, maakte Stichting Nederland Maritiem Land (NML) bekend wie de vier nieuwe Young Maritime Representatives (YMR’s) voor het studiejaar 2018/2019 zijn geworden. Dit gebeurde aan boord van de Pilot Station Vessel Pollux. TW was erbij.
Dat het herstel in de ingenieursbranche is geconsolideerd, zien we terug in de cijfers van de Top 50 Ingenieursbureaus die TW ieder jaar samenstelt. De gemiddelde omzetstijging in 2017 is licht gedaald, maar de gemiddelde winstmarge is wel iets gestegen in vergelijking met het jaar daarvoor.
De Nederlandse r&d-uitgaven zitten in de lift. Dit blijkt uit de R&D Top 30 Bedrijven en R&D Top 15 Kennis- en onderzoeksinstellingen, een inventarisatie die TW jaarlijks uitvoert. Bij circa tweederde van de bedrijven die de enquête volledig invulden en een plaats bemachtigden in de R&D Top 30, gingen de r&d-uitgaven vorig jaar omhoog; slechts zes bedrijven zagen de uitgaven dalen.
Binnen drie tot vijf jaar worden de nieuwe generatie elektrische auto’s op de markt verwacht. Deze e-auto’s zijn voorzien van een grotere accu en hebben een grotere actieradius, waardoor er enige druk te verwachten valt op het elektriciteitsnetwerk. ElaadNL, het samenwerkingsverband van netbeheerders rondom elektrisch vervoer, kijkt daarom samen met een aantal andere partners hoe de laadinfrastructuur slim gebruik kan maken van het bestaande elektriciteitsnet.