Jaap Faber

Door Jaap Faber

Software voorspelt wrijvingsgedrag Premium

© Gijs van Ouwerkerk

Het Twentse TriboForm ontwikkelde software die het tribologische, ofwel het wrijvingsgedrag, bij contactvlakken tussen materialen onder verschillende omstandigheden voorspelt. Het jonge bedrijf is al in een vroeg stadium van zijn bestaan (in 2016) overgenomen door het Zwitserse AutoForm, wereldwijd marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de metaal-omvormindustrie.

Kunststof pijp op locatie gemaakt

Infinipipe, Sam Rentmeester

© Sam Rentmeester

Nu nog bestaan pijpleidingen uit segmenten van 12 tot 20 m die op een projectlocatie aan elkaar worden gelast. Het nieuwe bedrijf Infinipipe brengt een mobiele fabriek van kunststof pijpleidingen op de markt die op het projectterrein zelf de leidingen produceert. De fabriek bestaat uit een aantal grote zeecontainers waarin de machines zijn geplaatst.

Met dieven vang je dieven

BitSensor, technostarter, startup, cyber security

© Bart van Overbeeke

Het wil de traditionele beveiligingsbedrijven maar niet lukken om bedrijfs- en consumentendata afdoende te beveiligen, zoals weer is gebleken uit de recente berichtgeving over inbreuken in wereldwijde applicaties bij zowel bedrijven als particulieren. Gevolg: een schade die in de miljarden loopt.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven