Jan Spoelstra

Jan Spoelstra

Jan Spoelstra is hoofdredacteur van onder meer TW en Maritiem Nederland.

Door Jan Spoelstra

Ongenuanceerd streng

De markt voor onderhoud en refit aan grote cruiseschepen bloeit, maar Nederlandse werven profiteren daar nauwelijks van. Een geschil tussen inspectiediensten en de eigenaar van ´s werelds grootste cruiseschip blijft de Nederlandse droogdokken achtervolgen.

‘Dat stuur blijft voorlopig zitten’ Premium

Volgens futurologen rijden we spoedig in volledig autonome auto’s. Carlo van de Weijer stelt echter andere prioriteiten: we moeten auto’s eerst inherent veilig maken door ze in te laten grijpen als ongelukken dreigen. Nederland loopt achter in het stimuleren van slimme technieken om dat te doen.

Bouwen op olie en gas

Volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) stijgt de wereldwijde vraag naar olie de komende jaren met meer dan 400 miljoen vaten van 160 liter per jaar.

Van veenkolonie tot energiepionier?

Midden op het Drentse Fochtelooerveen kon je vroeger, staand op een aarzelende glooiing in het landschap, 360 graden om je as te draaien en op de ruim 300 m hoge zendmast bij Hoogersmilde en een houten uitkijktoren voor vogelaars na, geen enkel menselijk bouwwerk zien.

Waar blijft de maritieme Tesla?

Vorige week schreef voormalig TW-hoofdredacteur Erwin Boutsma op deze plaats zijn laatste commentaar. Logischerwijs is het dan nu de beurt aan de nieuwe hoofdredacteur om zich enerzijds voor te stellen, en anderzijds iets zinnigs te zeggen over de technische actualiteit.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven