Johan Herrenberg | Technisch Weekblad

Johan Herrenberg

Johan Herrenberg is schrijver, heeft een tekstbureau en is columnist van TW.

Ondanks een blauwe maandag aan de VU (Engels), is Johan feitelijk een autodidact. Een grote liefde voor literatuur en muziek en een even grote intellectuele honger hebben zijn parcours door het leven nogal onconventioneel gemaakt.

De relatie mens-techniek houdt hem al zo'n 25 jaar bezig. Johan heeft sinds 2000 in verschillende literaire tijdschriften gestaan, en een verhaal is opgenomen in een bundel van Meulenhoff. Het eerste deel van een roman, Door het Oog van de Cycloon, verschijnt in 2018 bij Uitgeverij Wereldbibliotheek. Zijn hobby? Het leven zelf.

  www.jzh-text.info

  @jzherrenberg

  @jezetha

  Johan Herrenberg

Door Johan Herrenberg

Verlichting+

vrijdag 28 augustus 2015

Techno-visionair Daan Roosegaarde droomt van lichtgevende bomen. Als kind associeerde ik bomen ook al met lantaarnpalen: ze kwamen in ordelijke rijen uit de Amsterdamse straten, waren onweerstaanbaar voor honden, en verspreidden licht in plaats van zuurstof. Dat Het Rijk der Lichten van René Magritte, uit 1954, een van mijn favoriete...

Autorijdende zelven versus zelfrijdende auto’s

vrijdag 17 juli 2015

Artikel 8.5 van het Weense Verdrag inzake het wegverkeer zegt: ‘Elke bestuurder dient te allen tijde in staat te zijn om zijn voertuig in zijn macht te hebben of zijn dieren te geleiden’.Het stamt nog uit 1968, de jaren waarin Sjakie Schram zong: ‘Glaasje op, laat je rijden’. Later kregen we ‘Rij (Bob) jij...

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!