Mark van der Heijden | Technisch Weekblad

Mark van der Heijden

Mark van der Heijden is redacteur bij TW. Hij heeft als redacteur voor diverse zakelijke magazines, van bizz tot AutomatiseringGids, veel geschreven over innovatie en ondernemerschap. Bij TW zal hij die lijn doorzetten en zich daarnaast ook richten op digitalisering.  

Door Mark van der Heijden

Geen gezondheidsgevaar commercieel 5G-netwerk

zondag 21 november 2021

De elektromagnetische stralingswaarden gemeten op een commercieel 5G-netwerk voldoen aan de WHO-normen. Bij een maximale netwerkbelasting blijven de stralingswaarden beperkt tot 0,62% van de door WHO gestelde eisen. Voor personen die geen gebruik maken van 5G zijn de elektromagnetische stralingswaarden zelfs veel lager.

Duizenden projecten met zonnepanelen wachten op aansluiting

maandag 15 november 2021

De aanleg van zonnepanelen bij bedrijven stokt. De grenzen aan de capaciteit van het elektriciteitsnet zijn bereikt waardoor bij de drie grootste netbeheerders (Liander, Stedin en Enexis) al bijna 3000 bedrijven wachten op een aansluiting. Vooral commerciële exploitanten van bijvoorbeeld zonneparken en ‘zon-op-dak-initiatieven’ zijn de...

Wie of wat is Facebook metaverse?

vrijdag 5 november 2021

Voor Facebook draait het vanaf nu om de metaverse. Het social media-bedrijf introduceerde de nieuwe virtuele wereld eind oktober tijdens Connect 2021, hun jaarlijkse ontwikkelaarscongres en kondigde en passant aan het moederbedrijf Meta te noemen. Eerder al meldde het dit jaar zeker 10 miljard dollar te steken in Facebook Reality Labs,...

Ontdekken in het DiscoverLab

donderdag 4 november 2021

Aanraken is een must in het Museon in Den Haag, hét museum voor kinderen en jongeren die interesse hebben in cultuur en wetenschap. Daar worden zij op een interactieve manier geïnspireerd om de wereld te ontdekken.

ArboTechniek Veiligheidsapp

donderdag 4 november 2021

Werk je in de installatie- of isolatiebranche en wil je de laatste informatie over veilig en gezond werken? Of wil je als leidinggevende zorgen voor een veilige omgeving? De gratis ArboTechniek Veiligheidsapp is er dan voor jou.

Healix, de circulaire oplossing voor een langdradig probleem

donderdag 4 november 2021

Het werk van Marcel Alberts draait al jaren om technische vezels. Al bij DSM Dyneema, EuroFibers en FibrXL was hij verantwoordelijk voor de verkoop van High Performance Fibers. Mede door deze jarenlange ervaring en kennis van technisch textiel heeft hij een miljoeneninvestering opgehaald voor zijn nieuwe circulaire bedrijf Healix.

Ruimte voor de reservedeur

donderdag 4 november 2021

De Zeesluis IJmuiden is met zijn afmetingen van 70 m breed en 500 m lang de grootste zeesluis ter wereld. Toch lijkt het of je pas op deze foto goed ziet hoe immens groot dat is.

Nobian past productie aan op stabiliteit stroomnet

dinsdag 19 oktober 2021

Nobian zal de chloorproductie in zijn Rotterdamse fabriek continue automatisch aanpassen als er plotseling meer of minder stroom beschikbaar is. Het is de eerste industriële afnemer die Vattenfall helpt om het stroomnet beter in balans te houden.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!