Mark van der Heijden | Technisch Weekblad

Mark van der Heijden

Mark van der Heijden is redacteur bij TW. Hij heeft als redacteur voor diverse zakelijke magazines, van bizz tot AutomatiseringGids, veel geschreven over innovatie en ondernemerschap. Bij TW zal hij die lijn doorzetten en zich daarnaast ook richten op digitalisering.  

Door Mark van der Heijden

Noord-Brabant koploper in uitgaven aan R&D

dinsdag 9 maart 2021

Bedrijven, instellingen en het hoger onderwijs gaven in 2019 iets meer dan 17,5 miljard euro uit aan Research en Development (R&D). Noord-Brabant is koploper, bijna 30 procent van de landelijke private uitgaven aan R&D komen uit die provincie, met name uit de regio rondom Eindhoven.

Vliegen op waterstof

donderdag 4 maart 2021

Het duurt nog tot het najaar voordat het vliegtuig Phoenix PT daadwerkelijk zal vliegen op vloeibare waterstof, maar studententeam AeroDelft kon toch niet trotser zijn. Na twee jaar onderzoek presenteerden de studenten vrijdag 26 februari het eerste prototype van het op een zweefvliegtuig lijkende toestel.

Tip: Nieuw leven op de afvalberg

donderdag 4 maart 2021

‘Een niveautje hoger zijn we nu weer op de duurzaamheidsladder’, zegt Arie de Bode, directeur van Heros Sluiskil. Hij staat in de eerste aflevering van NPO-programma De Vuilnisman met tv-maker Teun van der Keuken op een enorme berg bodemas op Ecopark Terneuzen. Een maanlandschap, lijkt het.

Universiteit Twente leidt onderzoek naar inzet AI bij chronische ziekten

donderdag 4 maart 2021

Meer mensen hebben chronische aandoeningen, meer mensen hebben een combinatie van chronische aandoeningen. Wanneer symptomen daarvan overeenkomen, is een juiste behandeling lastig. De Universiteit Twente coördineert daarom het Europees project RE-SAMPLE om met monitoring en AI de combinatie van COPD met andere chronische aandoeningen...

Energiebedrijven en netbeheerders willen waterstofpact

donderdag 4 maart 2021

Meer duurzame energie, een hogere productie van waterstof met die duurzame energie en een verder ontwikkeld een landelijke transport- en opslaginfrastructuur van waterstof. Dat zijn drie essentiële bouwstenen om met waterstof de industrie en het energiesysteem in Nederland te verduurzamen.

Heliumbellen en laser helpen schaatsers naar snellere tijden

woensdag 3 maart 2021

Schaatsers rijden tijdens een rit vooral tegen een onzichtbare tegenstander: lucht. Het is een tegenstander van formaat; luchtweerstand is 80% van de totale weerstand van een schaatser. Met het meetsysteem Ring of Fire is de luchtweerstand van Nederlandse topschaatsers vorige week voor het eerst op ijs geanalyseerd.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!