Mischa Brendel

Mischa Brendel

Mischa Brendel is redactiecoördinator van TW.

In 2008 behaalde hij zijn master communicatie in de wiskunde en natuurwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, dezelfde universiteit waar hij twee jaar daarvoor zijn bachelor in de ecologie had gehaald.

In het laatste jaar van zijn studie liep hij stage op de redactie van het populairwetenschappelijk tijdschrift Explore, een uitgave van Bèta Publishers. Van daaruit kon hij na zijn afstuderen direct aan de slag als webredacteur op de redactie van TW. In de daaropvolgende jaren groeide hij door naar de functies van vak- beeld- en eindredacteur, en uiteindelijk naar die van redactiecoördinator van TW.

  m.brendel@vakbladen.com

  @mischabrendel

  Mischa Brendel

Door Mischa Brendel

Bochtige busbrug

busbrug Zwolle

© Walter Frisart FOTOwerk

Hoewel de nieuwe busbrug bij station Zwolle komende zondag pas in gebruik gaat, was er op 9 februari al een feestje om deze S-vormige brug, ontworpen door ipv Delft en gebouwd door BAM Infra, officieel te openen.

Nieuwe ogen voor Landmacht

MMR

© Ministerie van Defensie

Thales levert negen nieuwe radarsystemen aan Defensie. Het elektronicabedrijf, waarvan de Nederlandse vestiging in Hengelo radarinstallaties produceert, ontwikkelde samen met operationele experts van de Koninklijke Landmacht de nieuwe, zogenoemde Multi Mission Radar (MMR) voor artillerie, 3D-luchtbewaking, luchtverdediging en beveiligingstoepassingen. Jaren van studie en testen door specialisten aan beide zijden gingen vooraf aan de ontwikkeling van de MMR.

Vaatchirurgie in 3D

Joost van Herwaarden

© UMC Utrecht

Als eerste ziekenhuis ter wereld heeft het UMC Utrecht een technologie ingezet waarmee voerdraden en katheters bij vaatchirurgie met licht zichtbaar worden. Normaliter worden hier röntgenstralen voor gebruikt.

TU/e-promovendus verbetert ledverlichting

© TU/e

Net als bij andere lichtbronnen, kan ook ledverlichting flikkeren of een stroboscopisch effect vertonen, wat in sommige gevallen leidt tot vermoeidheid, hoofdpijn of irritatie. Onderzoekers van de TU/e en Signify ontwikkelden een model dat fabrikanten van leds de mogelijkheid biedt deze zo te ontwerpen dat deze negatieve bijeffecten verdwijnen.

Vliegtuigfeestje

F-35, JSF

© Lockheed Martin

Hoewel het de derde F-35 Lightning II betrof die het ministerie van Defensie nu in bezit heeft, kreeg het ministerie op 30 januari in het Texaanse Forth Worth officieel het eerste exemplaar overhandigd door de Amerikaanse fabrikant Lockheed Martin.

Gadget: Een luxe van lux

© Dyson

Na stofzuigers, handdrogers en ventilatoren valt nu de eer te beurt aan de bureaulamp op zich bij de Dyson-familie te voegen. En deze zullen ze op de familiereünie vaak terug gaan zien, want de Dyson Lightcycle heeft een verwachte levensduur van maar liefst 60 jaar.

Radiotelescoop kijkt naar zon

DISTURB

© ASTRON

Terwijl NS, Schiphol en de rest van Nederland zich druk maken om de kou en sneeuwval, beginnen ASTRON, S[&]T (Science [&] Technology) en het KNMI met de ontwikkeling van een radiotelescoop om uitbarstingen op de zon direct waar te signaleren. Dat doen ze in opdracht van het ministerie van Defensie.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven