René Didde

René Didde is freelance-medewerker van tal van bladen, waaronder TW.

Al sinds 1990 schrijft René Didde over milieu en duurzaamheid, met een voorliefde voor vieze dingen - poep, pis, bagger, vervuiling, klei. Gekscherend wordt over hem wel beweerd: 'er is eigenlijk maar één riooljournalist in Nederland....' Bekende onderwerpen door René Didde op de journalistieke kaart gezet zijn onder meer 'plasticsoep' en 'bouwen met natuur'.

René Didde studeerde Milieuhygiëne aan de toenmalige Landbouw Hogeschool, thans Wageningen University & Research. Opteerde nooit voor een wetenschappelijke carrière, maar vond schrijven erover erg leuk. Is als wetenschapsjournalist terug te vinden bij onder meer De Volkskrant, Binnenlands Bestuur, TW (inclusief de voorlopers Ingenieurskrant en Polytechnisch Tijdschrift) en MilieuMagazine.

Hij is daarnaast freelance wijnboer in Zuid-Frankrijk en brengt samen met zijn vrouw en een ander echtpaar deze wijn naar de Nederlandse markt. Hij woont 265 dagen per jaar in Amsterdam.

Door René Didde

Eigen calciet eerst Premium

Calcite Factory

© Aqua Minerals

Ze werden geen winnaar van de Aquatech Innovation Award 2017, die vorige week traditiegetrouw werd uitgereikt tijdens de Amsterdam International Water Week. Want dat werd de Cellvation-techniek van CirTec met het terugwinnen van cellulose van toiletpapier uit rioolwater voor toepassing in de wegenbouw. Maar minstens zo circulair is de Calcietfabriek van AquaMinerals en het Amsterdamse waterbedrijf Waternet, die bij wijze van proef in het Amsterdams havengebied de kristallen van calciumcarbonaat, ofwel calciet, die vrijkomen bij de ontharding van drinkwater bewerkt en opnieuw inzet in diezelfde drinkwaterbereiding om drinkwater te ontharden.

Dubbellaags zoab met 6 m/min Premium

In het weekend voor de drukke ochtendspits vanmaandag 4 september ging de A10-west weer open. In de zomervakantie was de drukke weg gesloten voor een complete wegdekrenovatie over een lengte van 5 km in beide rijrichtingen.

Verwarming op varkensmest Premium

biovergister Twente

© Roelof Bos

Dit weekend stroomt het eerste biogas van het mestverwerkingsbedrijf Gebroeders Oude Lenferink in Fleringen via de transportleiding van het Biogas Netwerk Twente naar een opwerkinstallatie in Almelo.

Deltares lanceert Aqua Monitor

Gennadii Donchyts stelde de formules op voor de Aqua Monitor van Deltares

© Deltares

De verhouding tussen de hoeveelheid land en water op aarde is tussen 1985 en 2015 veranderd: er kwam 173.000 km2 land bij ten koste van water, terwijl er omgekeerd 115.000 km2 land werd omgezet in water. Dat exacte inzicht danken we aan een nieuw meetinstrument van Deltares: de Aqua Monitor, waarover het instituut eind augustus publiceerde in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Climate Change.

Vispassage Afsluitdijk succesvol

vispassage afsluitdijk

De dit voorjaar geopende vispassage in de Afsluitdijk bij Den Oever is een succes. Tellingen wijzen uit dat in de periode tussen half april en eind juni liefst 805.337 vissen de passage passeerden, zo maakt Rijkswaterstaat eerdaags bekend.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven