Teake Zuidema

Teake Zuidema

Teake Zuidema is sinds 1994 correspondent van TW in de Verenigde Staten.

Na een opleiding als cultureel antropoloog aan de VU te Amsterdam stortte hij zich op een loopbaan als fotograaf en journalist, eerst in Nederland en daarna in Amerika. Hij schrijft over alle mogelijke ontwikkelingen op het gebied van techniek en wetenschap en maakt reisreportages (tekst en fotografie) voor Nederlandse, Belgische en Amerikaanse tijdschriften.

  t.zuidema22@gmail.com

  www.teakezuidema.com

Door Teake Zuidema

Grondtests voor Stratolaunch

© Stratolaunch

Het Amerikaanse Stratolaunch gaat zelf raketten en een ruimtevliegtuig ontwerpen welke door het gigantische lanceervliegtuig van het bedrijf in de ruimte kunnen worden gebracht. Het bedrijf van Microsoft-miljardair Paul Allen is momenteel op Mojave Airport in Californië bezig met grondtests van het Stratolaunch platform.

In het VK lonkt de waterstofeconomie Premium

Een Britse ingenieur hoopt het hele gasnetwerk van Noord-Engeland om te schakelen van aardgas naar waterstof. Alle geproduceerde CO2 moet verdwijnen in de bodem van de Noordzee.

Miljardairs investeren in energieopslag

Technologische doorbraken die klimaatrampen moeten voorkomen verslinden voordat ze klaar zijn voor de markt een hoop tijd en geld. Conventionele investeerders hebben daarvoor geen geduld. Een aantal superrijken – Bill Gates, Jef Bezos, Richard Branson en anderen – startte daarom in 2016 Breakthrough Energy Ventures (BEV), een investeringsfonds met $ 1 miljard voor langlopende investeringen in energieopslhttp://www.quidnetenergy.com/ag, biobrandstoffen, microgrids, koolstofneutrale bouwmaterialen en geothermie.

Hernieuwbare stroom heeft Trump niet nodig Premium

Afgelopen januari verklaarde de Amerikaanse president Donald Trump: ‘We hebben een einde gemaakt aan de oorlog tegen de Amerikaanse energie.’ De president doelde daarbij op energie die opgewekt wordt met fossiele brandstoffen. Hij heeft namelijk allerlei milieuregels geschrapt die de winning van kolen, olie, of gas ook maar een strobreed in de weg liggen. De VS is al de grootste gasproducent van de wereld en zal volgens het Internationale Energieagentschap in 2019 Rusland inhalen als de grootste olieproducent.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven