Vivianne Bendermacher

Vivianne Bendermacher is columnist van TW.

Oud-hoofdredacteur van KIJK (en VIVA) Vivianne Bendermacher zet zich met haar bedrijf Techionista in voor de empowerment van vrouwen via technologie.

Door Vivianne Bendermacher

Goedgelovig Premium

Het grootste probleem van deze tijd zijn niet robots die onze banen inpikken, het broeikaseffect, of Trump (hoewel…), maar de menselijke goedgelovigheid.

Robotrechten Premium

Vorige week werd AI-robot Sophia tijdens een innovatie-evenement in Riyad officieel erkend als staatsburger van Saoedi-Arabië. Wat dat kersverse staatsburgerschap precies betekent? Goede vraag…

Ik houd mijn hart vast Premium

Sinds de lancering van de nieuwe iPhone X is gezichtsherkenning weer even de talk of the town. Apple heeft namelijk een vernieuwende manier om je gezicht te scannen die naar verluidt veiliger is dan die van concurrenten.

Ultrasoon hacken

Heb jij dat ook weleens? Zit je verwikkeld in een diepgaand gesprek, hoor je ineens vanuit de hoek van de tafel: ‘Sorry Vivianne, dat kon ik niet verstaan.’ 

Breinorgasmes Premium

Als je me ergens voor wakker mag maken, is het wel voor een nieuwe aflevering van Game of Thrones (GoT). Geen andere serie springt zo bruut om met zijn helden.

Hoofdzaken Premium

Facebook heeft ambities met jouw brein. Eerder dit jaar maakte de social media-gigant bekend dat er binnen zijn burelen maar liefst zestig technici werken aan een brein-computer-interface (BCI).

Kijken met de oren Premium

Stel je voor… je hele wereld speelt zich af in grijswaarden. Geen bloedrode lippen, geen zachtblauwe lucht, nee zelfs geen Groenland… alles is alleen maar grijs.

Om te huilen Premium

Afgelopen weekend brak er een nieuwe wereldoorlog uit, die 75.000 terreuraanslagen kende en woedde in 99 landen.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven