Vivianne Bendermacher

Vivianne Bendermacher is columnist van TW.

Oud-hoofdredacteur van KIJK (en VIVA) Vivianne Bendermacher zet zich met haar bedrijf Techionista in voor de empowerment van vrouwen via technologie.

Door Vivianne Bendermacher

Kijken met de oren Premium

Stel je voor… je hele wereld speelt zich af in grijswaarden. Geen bloedrode lippen, geen zachtblauwe lucht, nee zelfs geen Groenland… alles is alleen maar grijs.

Om te huilen Premium

Afgelopen weekend brak er een nieuwe wereldoorlog uit, die 75.000 terreuraanslagen kende en woedde in 99 landen.

Spraakspam

‘Je kijkt naar een vijftien­seconden advertentie van Burger King, wat jammer genoeg te kort is om te vernemen welke verse ingrediënten er allemaal in een Whopper zitten. Maar ik heb een idee…’ De camera zoomt nu in op de acteur. ‘OK Google, wat is een Whopper burger?’

NASA’s zwarte gat

NASA zit in de shit. Het échte probleem van de ruimtevaartorganisatie met Mars-ambities heeft namelijk niets te maken met de onherbergzame rode planeet, het vervoer, zuurstofvoorzieningen, voeding of de enkele-reis of retourkwestie. Dat is allemaal op te lossen klein leed vergeleken bij het Grote Probleem.

Mijn secretaresse Amy Premium

Het heeft bijna een half jaar geduurd voordat ik haar eindelijk tot mijn team mocht rekenen: mijn nieuwe secretaresse Amy. Zes maanden lang heb ik zuchtend zitten afwachten; niet wetend wanneer ze precies kon beginnen. En tóch wist ik zeker: haar moet ik hebben.

Geen aliens

Al meer dan vijftig jaar zijn we hier op aarde wanhopig op zoek naar buitenaards leven. Nee, niet door enkele gekkies rondom Area 51 (nou ja: ook), maar door heuse wetenschappers binnen het intrigerende project SETI (Search for Extraterrestial Intelligence).

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven