CV schuivers, koppelbazen en mensenhandelaren | Technisch Weekblad
Partner content
continu

CV schuivers, koppelbazen en mensenhandelaren

Continu | vrijdag 26 augustus 2016

‘Wat doe je eigenlijk voor werk mam?’ vraagt mijn zoon Pim van 7 terwijl hij naar het logo op mijn auto tuurt. ‘Ik help bedrijven in de techniek om goede mensen te vinden.’

‘Maar kunnen ze dat niet zelf dan?’

Tja, goede vraag, Pim. Die discussie voeren grote mensen ook nog. En begrijpelijk, want met bijna tien jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling ben ik uiteraard niet naïef. In het allerbeste scenario ben je als organisatie vanuit een uitstekend netwerk in staat om die goede mensen te vinden en aan je te binden. En het is oprecht waardevol als dit lukt. Werving is echter ook iets dat je naast je al drukke core business moet doen. Voor de gemiddelde directeur zijn werkweken van 60/70 uur geen uitzondering. Die bouwvak, hoe veelbesproken ook, is daarom eerder bittere noodzaak dan een gecreëerde luxe positie. Even op adem komen.

Er wordt hard gewerkt in de sector. En als je dan in die overvolle werkweken wordt gebeld door een nieuwe commerciële aanwinst van het zoveelste detacheringbureau en deze ook nog vanuit eigen belang redeneert, begrijp ik het stigma wel.

CV-schuivers, koppelbazen en mensenhandelaren dus. Gelukkig is er ook een andere kant. Er zijn arbeidsbemiddelaars die oprecht voor een techneut een droombaan willen vinden en voor organisaties de juiste mensen; die zich op integere wijze vastbijten in een zoektocht naar mensen die echt in hun bedrijfscultuur passen, een cultuur waar die zich al jaren in heeft verdiept; die weten dat zij op de juiste momenten toegevoegde waarde moeten leveren. En dit betekent ook wel eens aan de zijlijn staan.

Dit alles was er tien jaar geleden al. En dit is er over tien jaar nog. Geen probleem, want ik hou van de mooie kant van ons vak. Kwaliteit wint op lange termijn altijd. Oh en Pim, het antwoord op jouw vraag is ‘ja dat kunnen ze soms zelf en soms help ik’. Een stuk korter in kindertaal.

Chantal Daris, Business Unit Manager Bouw en Infra bij Continu

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW