‘Hier komt de wereld van R&D en duurzaamheid bij elkaar’ | Technisch Weekblad
Partner content

Werken als R&D Chemist aan duurzame productontwikkeling


‘Hier komt de wereld van R&D en duurzaamheid bij elkaar’

In samenwerking met Evoke | donderdag 17 juni 2021

Iris (25) startte haar carrière als R&D Chemist, nadat ze een Master Chemie cum laude afrondde. In Utrecht gaat ze nu elke dag op de racefiets naar haar werk bij Keune Haircosmetics. Daar zorgt ze voor een meer duurzame productontwikkeling. Zoals een zilvershampoo die met de helft aan chemische pigmenten dezelfde kleurafgifte bereikt. “Hier komen alle werelden bij elkaar die belangrijk zijn in mijn werk.”

Toen Iris na haar studie haar zoektocht begon vond ze dat ‘verrassend lastig’. “Een baan zoeken met een master's degree in de chemie valt nog niet mee. Via Evoke werd ik voorgesteld bij twee bedrijven en na mijn tweede gesprek bij Keune besloot ik om hier aan de slag te gaan als R&D Chemist.”

Een mooie keuze. Want hier kwamen de werelden bij elkaar die zij zo belangrijk vond: R&D en duurzaamheid. Naast haar werkzaamheden als R&D Chemist maakt Iris namelijk onderdeel uit van twee projectgroepen.

Werken aan Knowledge Exchange & Duurzaamheid

De eerste is de projectgroep Knowledge Exchange, waarbij nieuwe en ervaren mensen in het lab van R&D en R&I kennis uitwisselen over productontwikkeling op een chemisch niveau.

De tweede is een projectgroep Duurzaamheid. “Voor mij is duurzaamheid een groot thema wat ik van essentieel belang vind. Ik breng in kaart hoe we ons lab duurzamer kunnen maken qua biologische afbreekbaarheid, maar op den duur wil ik ook daadwerkelijk duurzamer productontwikkeling realiseren, gebruikmakend van alternatieve grondstoffen en innovatieve manieren van productontwikkeling.”

Een van de prestaties op dat gebied staat haar nog helder bij. Een moment waar ze erg trots op is. “Ik heb een zilvershampoo ontwikkeld aan de hand van een surfactant systeem waarmee we met de helft van de hoeveelheid pigment dezelfde kleurafgifte bereiken. Zowel op chemisch niveau als in de praktijk wordt het product duurzamer, efficiënter en met behoud van de kwaliteit.”

Een R&D professional die past

Iris zit dus helemaal op haar plek bij Keune als R&D Chemist en Duurzaamheidsspecialist. Weer een Evoker om trots op te zijn. “Het is – denk ik – geen toeval dat hier op het lab meerdere oud-Evokers werken.” Iris zou dan ook niet twijfelen om Evoke nog eens in te schakelen, als ze nu op haar eerste carrièrestappen terugkijkt. “Het voordeel van Evoke is dat je veel gerichter voorgesteld kan worden op een functie die bij je past, omdat ze de bedrijven en projecten veel beter kennen.” En iemand die goed past, die blijft! Prettig voor de kandidaat en de organisatie. Win win.

Ook op zoek naar passende professionals die blijven? Evoke kent ze en weet de juiste duurzame verbinding te leggen. Door onze unieke 360 graden aanpak en specialisatie in de technische sector, waaronder R&D. Meer op evokedetachering.nl

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!