Partner content

Informatie van onze partners en adverteerders.

NLR: van academisch diepgaand tot zeer praktisch

© Jasper van Overbeek

Een bijzonder windtunnelmodel siert momenteel de werkplaats van Aerospace Vehicles Engineering and Technical services (AVET), onderdeel van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Centrum(NLR). Het is een kruising tussen een helikopter en vliegtuig dat een team ingenieurs in opdracht van een Europees onderzoeksprogramma volledig reviseert en aanpast.

Een goed idee verkopen aan grote bedrijven

‘De tijd dat een uitvinder langs grote bedrijven gaat om zijn idee te pitchen is voorbij’, aldus Erik Visscher, Europees octrooigemachtigde en advocaat en tevens partner bij De Vries & Metman. Hoe breng je als ondernemer dan wel een goed idee aan de man?

Nederland groot in smart industry

Alberto Casado

© FEDCM

De vierde industriële revolutie is inmiddels op weg, met steeds meer slimme, aan het internet hangende apparaten en robotarmen in fabrieken. Volgens een recent onderzoek van het Europees Octrooi Bureau (EOB) dient Nederland veel patenten in op dit gebied.

Econsultancy sterk de crisis uit

Middenin de zware periode van de economische crisis was Econsultancy een van de weinige ingenieursbureaus die wisten te groeien. Het bood het bedrijf, gespecialiseerd in milieuvraagstukken, juist kansen. De jaarlijkse omzet bleef stijgen en er kwamen regelmatig nieuwe collega's bij. Het bureau is volgens directeur Erwin Zwerver zelfs sterker uit de crisis gekomen dan het erin ging.

Mogelijkheden voor doorontwikkeling bij NLR

© NLR

‘Bijna vijf jaar geleden kwam ik bij NLR tijdens mijn afstudeerstage voor mijn opleiding Aviation Studies aan de HvA. Ik heb toentertijd gewerkt aan een routeplanner voor vliegtuigen op de luchthaven, die allereerst werd ingebouwd in een vluchtsimulator’, vertelt Jonathan Derei. Inmiddels werkt hij al zo’n anderhalf jaar als consultant/engineer op de afdeling Environment & Policy Support van het NLR.

‘Out of the box’ denken op zee

Van jongs af aan houdt Jelle Veenstra van mechanische onderdelen. ‘Als kind bouwde ik al zogenaamde ‘uitvindingen’ van LEGO, draden of wat ik ook maar kon vinden.’ Vele jaren later is hij nog steeds dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe dingen, alleen op een wat grotere en complexere schaal dan zijn LEGO. Wij spraken met deze Production Automation Engineer op het hoofdkantoor van Van Oord in Rotterdam.

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Naar boven