Partner content

Informatie van onze partners en adverteerders.

Werken in een technische speeltuin

De Biesbosch, de nieuwste cutterzuiger in de vloot van Van Oord, maakt gebruik van een speciaal ontwikkeld automatiseringssysteem. Annemarie Kooman en David Hordijk leggen uit hoe het systeem werkt, waar het voor dient, waar zij verantwoordelijk voor zijn en bovenal wat hun werk zo uitdagend maakt.

Shell maakt sprong in smeermiddelen

© Shell

‘Tien jaar hebben we eraan gewerkt’, vertelt Jörg Spanke over Shells hydrauliek-oliën Tellus S2 MX en S2 VX, die als eerste smeermiddelen voor de industrie voldoen aan de jongste industriële standaarden. Jörg Spanke is als technisch manager bij Shell Lubricants in Noord-West Europa verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de oliën. ‘Het resultaat is er dan ook naar.’

Continuïteit boven winst

© Movares

Bij advies- en ingenieursbureau Movares staan zowel technische als sociale innovatie hoog op de agenda. De koppeling tussen deze twee begrippen vormt het uitgangspunt voor de ontwikkeling en toekomstvisie van het bedrijf.

Talent krijgt veel ruimte bij Seaway

Gemiddeld zijn er ongeveer vijf afstudeerders tegelijk aan de slag bij Seaway Heavy Lifting. Vaak werken ze aan onderwerpen die essentieel zijn voor de toekomst, maar die in de hectiek blijven liggen.

Octrooibureau Arnold + Siedsma beschermt innovaties

Iets uitvinden is één, de uitvinding beschermen met een octrooi is twee. Dat doet merken- en octrooibureau Arnold + Siedsma. Het bedrijf is gespecialiseerd in de juridische bescherming van intellectuele eigendomsrechten. Dat loopt van het vastleggen van octrooien tot en met de registratie en bescherming van merken, modellen en andere rechten.

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Naar boven