Partner content | Technisch Weekblad

Partnercontent

‘Out of the box’ denken op zee

maandag 12 maart 2018

Van jongs af aan houdt Jelle Veenstra van mechanische onderdelen. ‘Als kind bouwde ik al zogenaamde ‘uitvindingen’ van LEGO, draden of wat ik ook maar kon vinden.’ Vele jaren later is hij nog steeds dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe dingen, alleen op een wat grotere en complexere schaal dan zijn LEGO. Wij spraken met deze Production Automation Engineer op het hoofdkantoor van Van Oord in Rotterdam.

Rijkswaterstaat van start met grootste onderhoudsopgave ooit

donderdag 8 maart 2018

Rijkswaterstaat bevindt zich aan de vooravond van een enorme onderhoudsopgave. Het komende decennium moet de infrastructuurbeheerder tientallen bruggen, sluizen, viaducten en tunnels uitgebreid renoveren en toekomstbestendig maken. Hieronder bevinden zich ook grote werken zoals de Oosterscheldekering en Van Brienenoordbrug. Rijkswaterstaat zal voor deze gigantische klus 125 fte aan mankracht gaan werven.

Slanke brug zit propvol innovaties

woensdag 28 februari 2018

Normaal is de Boekeloseweg in Hengelo een drukke weg, de verbinding tussen het centrum en de A35. Nu staan er omleidingsborden en stopborden, want bouwbedrijf Dura Vermeer is bezig een nieuwe brug over het Twentekanaal neer te leggen. ‘Deze brug had niemand verwacht.’ Daarmee krijgt Hengelo een nieuwe ‘poort’ als toegang tot het centrum van Hengelo.

Renovatie Nijkerkerbrug: een bijzonder project

woensdag 7 februari 2018

Vorig jaar begon Rijkswaterstaat samen met Combinatie NU, bestaande uit Mourik en BESIX, aan de renovatie van de Nijkerkerbrug. Zo op het eerste gezicht een brugrenovatie als alle andere, maar niets is wat het lijkt. Een nieuwe werkfilosofie en minimale hinder voor weggebruikers maken dit tot een bijzonder project.

Organisatieontwikkeling CLAFIS biedt civiele carrièrekansen

maandag 29 januari 2018

De civiele sector is flink in beweging. De vraag naar civiele technici zal de komende vijf jaar flink toenemen is de verwachting. Dit biedt kansen voor een bedrijf als CLAFIS Ingenieus dat continu in ontwikkeling is. Met een omzet van € 31,5 miljoen staat het ingenieursbureau inmiddels op de 17e plaats in de door het Technisch Weekblad opgestelde Top 50 Nederlandse ingenieursbureaus. De dynamiek die de organisatie typeert, biedt technici interessante carrièremogelijkheden.

Visie Antea Group: ‘Wij doen het op onze manier’

donderdag 21 december 2017

Menno Smits en Rob van Dongen staan aan het roer van Antea Group, het ingenieurs- en adviesbureau dat in 2020 het beste in zijn vakgebied wil zijn. Om dat te kunnen realiseren, formuleerde het directieteam een ‘duizenddagenplan’. Smits en Van Dongen lichten de ambities van Antea Group toe

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!