Partner content | Technisch Weekblad

Partnercontent

Stedin werkt mee aan grootschalige energietransitie

vrijdag 29 september 2017

De transitie naar duurzame energie zit momenteel in een versnelling. We willen in 2050 van aardgas af, het opwekken en delen van duurzame energie neemt toe en de elektrische auto timmert flink aan de weg. Om overbelasting op het elektriciteits­netwerk te voor­komen, staat netbeheerder Stedin aan de vooravond van een grote omschakeling in denk- en werkwijze.

Verbindende schakel tussen software en praktijk

maandag 10 juli 2017

De process control engineer staat bij Van Oord met beide benen in de praktijk. Het geautomatiseerde proces dat wordt ontwikkeld door deze specialist, moet technisch van hoog niveau zijn, maar praktische toepasbaarheid is net zo belangrijk. Deze veelzijdige functie vraagt om analyseren en verbinden.

Werken in een technische speeltuin

maandag 10 april 2017

De Biesbosch, de nieuwste cutterzuiger in de vloot van Van Oord, maakt gebruik van een speciaal ontwikkeld automatiseringssysteem. Annemarie Kooman en David Hordijk leggen uit hoe het systeem werkt, waar het voor dient, waar zij verantwoordelijk voor zijn en bovenal wat hun werk zo uitdagend maakt.

Stormvloedkering Ramspol vraagt unieke kennis en kunde

vrijdag 10 februari 2017

De stormvloedkering bij Ramspol is de grootste balgstuw ter wereld. Een uniek object dus, dat in de komende jaren een update krijgt van Rijkswaterstaat, liefst zo innovatief mogelijk. Waarom zou je bijvoorbeeld niet met een drone gaan vliegen in de rubberen balgen?

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!