Tips

Jeugdboek voor wetenschappers in spé

Het kinderboek Roza Rozeur, ingenieur van Andrea Beaty schopte het in de oorspronkelijke Amerikaanse editie tot New York Times bestseller. De opvolger heet Ada Dapper, wetenschapper, dit keer niet over een meisje dat van paperclips en elastiekjes de meest ambitieuze bouwwerken fabriceert, maar haar klasgenoot Ada, met een onweerstaanbare drang tot experimenteren.

Het verhaal is volledig op rijm, wat voor vertaler Edward van de Vendel nogal een uitdaging moet zijn geweest. Het boek leverde mijn dochters van 6 en 8 nog dagenlang inspiratie om te praten over de wetenschappelijke methode: 'Wacht, nu ga ik een hypothese formuleren.'

Het verhaal blijft evenwel vrij dunnetjes. Bij ons thuis had de spin-off van de voorganger, Roza Rozeurs grote werk- en knutselboek voor jonge ingenieurs meer succes. Ontwerpprincipes komen tot leven en je bouwt bijvoorbeeld je eigen zonneoven. Hopelijk is Ada Dapper later ook een werkboek gegund. Het boek telt 32 door David Roberts fraai geïllustreerde pagina's en kost € 13,95.

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven