Tips

Waterliniefietsroutes

De Fietsersbond heeft begin juli vier nieuwe fietsroutes langs de Nieuwe Hollandse Waterlinies toegevoegd aan haar routeplanner-app.

Een rondje Loevestein duurt zo’n twee uur en start in Poederooijen; een toertje Diefdijk neemt 3,5 uur in beslag en start nabij Heukelum; een rondje Vecht duurt circa 2,5 uur en start in Loosdrecht; een rondje Plofsluis kost je ook zo’n 2,5 uur en start in Bunnik.

Deze laatste route voert langs het Waterliniemuseum. Fietsers kunnen zo met behulp van de app langs de waterlinies fietsen, en krijgen daarbij een beeld van de werking van dit watersysteem en het hedendaagse waterbeheer. De fietsroutes zijn een initiatief van de drie waterschappen in het gebied, samen met het Waterliniemuseum. Naast de app voor Android en iOS zijn de routes ook gewoon online te vinden.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven