Arbeidsmarkt & Onderwijs

5G: Wie leest er mee?

donderdag 20 februari 2020

Moet je je nu wel of geen zorgen maken over privacy en veiligheid van het nieuwe 5G-netwerk? Delta sprak hierover met hoogleraar cybersecurity Michel van Eeten.

Brailletoetsenbord in race voor Global Student Entrepreneur Award

vrijdag 14 februari 2020

Met de winst van de Nederlandse editie van de Student Entrepreneur Award 2020, heeft Freek van Welsenis (TU/e-student OML) een vliegticket naar Kaapstad gewonnen en tienduizend euro voor zijn bedrijf Hable. De start-up die voor blinden en slechtzienden een smartphonetoetsenbord ontwikkelt, krijgt de kans in Zuid-Afrika de beste onderneming van de wereld te worden en 120.000 euro op zijn budget bij te schrijven.

Werk aan de winkel voor gezamenlijke bachelor VU en UT

vrijdag 14 februari 2020

De nieuwe bacheloropleiding werktuigbouwkunde van de UT en de VU is nu een semester onderweg. Kwartiermaker Pieter Roos en cultuurbewaker André de Boer zijn tevreden, maar zien ook verbeterpunten. De studenten zelf voelen zich naar eigen zeggen als proefkonijnen en zien niet zo veel van de stad Enschede.

Het vaste contract is terug

donderdag 30 januari 2020

In vergelijking met twee jaar geleden is het aantal werknemers met een vast contract toegenomen van 71 naar 77 procent. Dat blijkt uit een enquête die TW hield onder 6500 mensen die werkzaam zijn in bètasectoren.

Technische vacatures populair

donderdag 30 januari 2020

De groei naar technische vacatures op de banenmarkt stagneert. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Indeed. De internationale vacaturesite stelde een top tien samen van de landen België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en Zweden.