Arbeidsmarkt & Onderwijs | Technisch Weekblad
Arbeidsmarkt & Onderwijs

TBI vindt personeel met De Bouwpraktijk en taalles

vrijdag 24 juni 2022

500 vacatures heeft bouwbedrijf TBI open staan, zei topman Bart van Breukelen tijdens de presentatie van het jaarverslag over 2021. TBI heeft al diverse acties ondernomen om meer personeel te werven, maar er is meer nodig. “Als de overheid de energietransitie wil versnellen, voeg dan ook de daad bij het woord en help met het opleiden van technici.”

Aandacht nodig voor mbo-vrouwen in bèta, techniek en IT

zondag 19 juni 2022

Al jaren komen er fors minder bètatechnische vrouwen van het mbo dan dat er bètatechnische vrouwen van het hoger onderwijs afkomen. Het aandeel vrouwen is daardoor onder hoogopgeleiden in de techniek veel hoger dan onder middelbaar en lager opgeleiden in de techniek.

Minimalisme zorgt voor krapte op de arbeidsmarkt

vrijdag 10 juni 2022

De vergrijzing wordt vaak als hoofdschuldige aangewezen voor de huidige krapte op de markt voor technische ingenieurs. Maar klopt dat wel? De bevolking is gegroeid, net als het werkende deel daarvan. Geert-Jan Waasdorp, ceo van Werf&: “Vergrijzing is een deel van de verklaring, maar zeker niet dé oorzaak.”

Tip: Dutch Technology Festival

vrijdag 20 mei 2022

Van 15 tot en met 18 juni 2022 vindt in Eindhoven de 11e editie van het Dutch Technology Festival plaats. De festivalgangers kunnen daar zien hoe technologie oplossingen biedt voor vraagstukken in o.a. gezondheidszorg, mobiliteit en duurzame energie.

Het skillpaspoort: mogelijke oplossing voor vrij reizen op de arbeidsmarkt

zaterdag 23 april 2022

Beroepen veranderen of verdwijnen in hoog tempo door digitalisering, automatisering en robotisering. Het skillspaspoort kan de oplossing zijn om in te spelen op deze behoefte aan overzicht. Maar de ontwikkeling en implementatie ervan vraagt om visie, brede samenwerking en regie. Zo blijkt uit een recent onderzoek van TNO in samenwerking met een drietal hogescholen en steun van Instituut Gak.