Arbeidsmarkt & Onderwijs

Het nieuwe aanbesteden Premium

19 februari was een spannende dag voor de twee bouwconsortia die zich hadden ingeschreven voor het Zuidasdokproject, de ondertunneling van de A10 en metro- en spoorlijnen, in het zuidoostelijk deel van de ring rond Amsterdam. Een opdracht van bijna € 1 miljard, goed voor tien jaar werk.

Interessante ruimtekost

De jaarlijkse Sterrenkunde Olympiade voor middelbare scholieren is weer van start gegaan. Deze pittige vragen over het heelal zijn echter ook voor geïnteresseerde volwassenen interessante kost én vrij toegankelijk via de website.

Materialenonderzoek op het hoogste niveau Premium

De Brightlands Materials Campus verbindt kenniscentra en industrie met elkaar. Aan de ene kant vindt er fundamenteel onderzoek plaats, maar aan de andere kant worden de mogelijke markttoepassingen altijd in de gaten gehouden. Het moet in de regio Limburg hét centrum voor materialen­onderzoek worden.

Robot klimt naar de top

In de Amerikaanse stad Orlando (Florida) heeft de zelfgebouwde robot van Team Rembrandts de regionale voorronde van de internationale robotwedstrijd FIRST Robotic Competition gewonnen.

Terug de schoolbanken in Premium

Om te garanderen dat hun gedetacheerde  personeel voldoende geschoold is en dit ook blijft, bieden veel detacheringsbureaus, al dan niet verplicht, bijlscholingen aan hun personeel aan.

Curriculum of cultuur? Premium

Net als Nederlandse universiteiten hebben Amerikaanse universiteiten grote moeite vrouwen te rekruteren voor hun computer­opleidingen. Slechts 16,5 % van alle studenten die in 2016 startten met een bachelorstudie in computerwetenschappen was vrouw.

Naar boven