Arbeidsmarkt & Onderwijs | Technisch Weekblad
Arbeidsmarkt & Onderwijs

Iedereen wil vlogger worden...

donderdag 9 december 2021

De roep om technisch personeel op mbo- en hbo-niveau lijkt alleen maar groter te worden. Al jaren kiezen te weinig scholieren voor technische vervolgopleidingen. En dat is merkwaardig in een tijd waarin hightech elektronica, Elon Musk met zijn fraaie technologische producten en toenemende digitalisering steeds meer tot de verbeelding spreken.

Goede vraag: Blijft Shell een aantrekkelijke werkgever?

woensdag 1 december 2021

Op 15 november kondigde Shell aan het hoofdkantoor te verplaatsen van Nederland naar het VK. Wat betekent het vertrek van Shell voor de werkgelegenheid? Het korte antwoord op deze vraag is: niet veel, want behalve de ceo en de cfo verhuizen ‘minder dan tien’ topmanagers naar Londen. Dit tiental banen valt in het niet bij de 900 banen die hier vervallen als gevolg van de wereldwijde reorganisatie van het energiebedrijf.

5 ontwikkelingen die de techniek op z’n kop zetten

maandag 22 november 2021

Het eerste circulaire asfalt is al gegoten en robots zijn inmiddels geen nieuwtje meer. Dat vernieuwingen hard gaan, kan de technische sector beamen. Wat gebeurt er allemaal en wat kan je de komende jaren verwachten? Door de technologische ontwikkelingen en het klimaatakkoord staan er leuke uitdagingen te wachten. Onze partner koen zet alles voor je op een rijtje.

Ontdekken in het DiscoverLab

donderdag 4 november 2021

Aanraken is een must in het Museon in Den Haag, hét museum voor kinderen en jongeren die interesse hebben in cultuur en wetenschap. Daar worden zij op een interactieve manier geïnspireerd om de wereld te ontdekken.

ArboTechniek Veiligheidsapp

donderdag 4 november 2021

Werk je in de installatie- of isolatiebranche en wil je de laatste informatie over veilig en gezond werken? Of wil je als leidinggevende zorgen voor een veilige omgeving? De gratis ArboTechniek Veiligheidsapp is er dan voor jou.

Zeer hoge vaccinatiegraad onder TU/e-studenten

maandag 4 oktober 2021

Ruim 90 procent van de TU/e-studenten is volledig gevaccineerd, en nog eens 6 procent heeft de eerste vaccinatie gehad of gepland. Daarmee komt de vaccinatiegraad binnenkort boven de 96 procent. Dit blijkt uit een grote survey die de universiteit heeft uitgevoerd tussen 10 en 20 september.

TU/e-student rondde drie masters cum laude af

donderdag 23 september 2021

Drie masters cum laude afronden in drie jaar tijd, en daarnaast een parttimebaan als wiskundedocent op het Lorentz Casimir Lyceum. Dirk Lauret laat het kinderspel lijken, maar dat was niet altijd zo voor hem. “Voor mijn allereerste tentamen aan de TU/e kreeg ik een 3,5 terug.”