Arbeidsmarkt & Onderwijs | Technisch Weekblad
Arbeidsmarkt & Onderwijs

100 online sollicitatiegesprekken in een week tijd

woensdag 8 april 2020

Ondanks de corona-crisis gaat de werving van nieuwe technische en IT collega’s door bij Alliander. Het netwerkbedrijf zet alle zeilen bij en voerde in een week tijd al ruim 100 online videogesprekken met sollicitanten in plaats van fysieke ontmoetingen. Inmiddels zijn de eerste collega’s op deze manier ook aangenomen. Daarnaast is Alliander van plan om in te zetten op virtuele evenementen om het werk op afstand zichtbaar te maken.

EPC zoekt ontwerpopdrachten

vrijdag 27 maart 2020

Nu de werkplaats van het Equipment & Prototyping Center (EPC) van de TU/e is gesloten, roept directeur Wim Peters onderzoekers op om vooral ontwerpopdrachten te blijven sturen. Volgens hem kunnen zijn medewerkers ook van thuis namelijk van betekenis blijven voor promovendi en andere onderzoekers.

Corona als testcase voor thuiswerken

woensdag 25 maart 2020

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus nopen menigeen tot thuiswerken. Er wordt al jaren gesproken over flexibel werken, vanuit huis werken en het nieuwe werken, maar nu bevinden we ons opeens in een situatie waar er massaal gedwongen thuisgewerkt wordt. Is dit een goede testcase?

Wat moet die alliantie TU/e, WUR, UU en UMCU brengen?

vrijdag 13 maart 2020

Gistermiddag zou in het bijzijn van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven in muziekcomplex Tivoli de officiële aftrap plaatsvinden van het samenwerkingsverband tussen de TU/e, de Universiteit Utrecht, Wageningen University & Research (WUR) en het UMC Utrecht. Vanwege het coronavirus werd het afgelast en wordt gezocht naar een nieuwe datum. Maar wat zou er eigenlijk worden gepresenteerd?

Emmen krijgt dependance van RUG en NHL

donderdag 5 maart 2020

In Emmen komt er een dependance van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de NHL Stenden Hogeschool op het gebied van groene chemie. De komst van dit kenniscentrum is een onderdeel van de Universiteit van het Noorden, een samenwerking tussen de Hanzehogeschool, Van Hall Larenstein, de RUG en NHL Stenden Hogeschool. Met behulp van overheidsfinanciering wil dit samenwerkingsverband zich in Noord-Nederland richten op de thema’s energietransitie met het accent op waterstof/groene chemie, public health en digitalisering. De Universiteit van het Noorden vraagt hiervoor een bijdrage van € 120 miljoen.