Arbeidsmarkt & Onderwijs | Technisch Weekblad
Arbeidsmarkt & Onderwijs

Shanghai Ranking: UT behoudt plek

dinsdag 18 augustus 2020

Vier Nederlandse universiteiten behoren nog altijd tot de beste honderd van de wereld, zo blijkt uit de jaarlijkse Shanghai Ranking. De UT staat, net als vorig jaar, ergens tussen plek 401 en 500.

Jonge wetenschappers: er moet nú geld bij

donderdag 16 juli 2020

Door de coronacrisis kunnen veel jonge wetenschappers op tijdelijke contracten hun onderzoek niet op tijd afronden. In een brandbrief vragen zij minister Van Engelshoven om een steunpakket van 350 miljoen euro waarmee ze hun aanstelling kunnen verlengen.

Elfstedentocht in zonneboten gebouwd door scholieren

donderdag 9 juli 2020

Op 6 juli vertrokken drie zonnebootjes uit Leeuwarden voor de 220 kilometer lange Elfstedentocht. In vijf dagen legden twaalf scholieren in drie team uit Leeuwarden, Sneek en Almere de route succesvol af op zonne-energie. De eerste twee dagen hadden ze te kampen met harde wind waardoor het water op de meren erg onstuimig was. De derde dag was er veel bewolking, waardoor ze zuinig moesten varen.

TU Eindhoven trekt vrouwen te veel voor

maandag 6 juli 2020

De Technische Universiteit Eindhoven gaat te ver in haar streven om meer vrouwelijke wetenschappers te werven, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens. De kans dat er bij de TU ook nog mannen worden benoemd is nu te klein.

TU/e’er Ruud van Sloun in Elseviers ‘30-onder-de-30’

vrijdag 3 juli 2020

Zijn naam prijkt op de lijst ’30-onder-de-30’ van Weekblad Elsevier. Hij wordt daarmee gezien als een van de jonge talenten waar we nog veel van gaan horen, de smaakmakers van Nederland. Universitair docent Ruud van Sloun blijft er bescheiden onder. “Als je ziet wie er in dit rijtje staan, ben ik best trots, maar je moet een beetje geluk hebben.”