Arbeidsmarkt & Onderwijs | Technisch Weekblad
Arbeidsmarkt & Onderwijs

Massaal aan de mooc in coronatijd

dinsdag 27 oktober 2020

In de coronacrisis zitten mensen veel thuis. Waarom niet van de nood een deugd maken en gratis online colleges volgen? Sinds de eerste lockdown in maart is het aantal mooc-cursisten fors gestegen.

Nullen en enen als juffen en meesters

donderdag 22 oktober 2020

De afgelopen zeven maanden hokt mijn dochter, tweedejaars Pedagogische Wetenschappen, op in haar kamer, die nu collegezaal, vergaderruimte en studieplek ineen is. Een nieuwe laptop is aangeschaft voor een haperloos onlinebestaan. Ik benijd haar niet. Waar ik geschapen ben voor zelfisolatie en quarantaine, is mijn dochter nog jong, levenshongerig en zeer sociaal. De maatregelen tegen de pandemie  beroven haar van veel.

Dat meen je niet... Hoe een sekte een populair online leerplatform maakte

donderdag 22 oktober 2020

Maar liefst zesduizend scholen wereldwijd gebruiken het online leerplatform Acellus Learning Accelerator, dat in tijden van corona een grote vlucht heeft genomen. Er komen steeds meer klachten binnen over racistisch en seksistisch onderwijsmateriaal, meldt de Wall Street Journal. In een lang verhaal vertelt tech-site OneZero hoe een religieuze sekte ongemerkt deze populaire online cursussen kon ontwikkelen. Acellus biedt meer dan 300 cursussen van materiaal voor kleuterscholen tot statistiek.

Nieuwe samenwerking voor UT en Thales

woensdag 30 september 2020

De UT en de Thales Group gaan een nieuwe samenwerkingsvorm met elkaar aan, die zich met name richt op cybersecurity en Artificial Intelligence (AI). Vandaag werd door beide partijen een handtekening gezet op de overeenkomst.

Publieksprijs FameLab voor TU/e-promovenda

dinsdag 15 september 2020

Eriola-Sophia Shanko, promovenda bij Mechanical Engineering, heeft de publieksprijs gewonnen bij de nationale finale van FameLab 2020. Haar FameLab-reis eindigt hier. Nederland laat de favoriet van de jury, Liza Cornet van de Universiteit Leiden, meedoen aan de internationale finale in Groot-Brittannië. Bijzonder is dat Shanko niet haar eigen werk presenteerde, waarmee ze de FameLab TU/e-heat won, maar dat van haar collega's.

Shanghai Ranking: UT behoudt plek

dinsdag 18 augustus 2020

Vier Nederlandse universiteiten behoren nog altijd tot de beste honderd van de wereld, zo blijkt uit de jaarlijkse Shanghai Ranking. De UT staat, net als vorig jaar, ergens tussen plek 401 en 500.