Arbeidsmarkt & Onderwijs | Technisch Weekblad
Arbeidsmarkt & Onderwijs

Elfstedentocht in zonneboten gebouwd door scholieren

donderdag 9 juli 2020

Op 6 juli vertrokken drie zonnebootjes uit Leeuwarden voor de 220 kilometer lange Elfstedentocht. In vijf dagen legden twaalf scholieren in drie team uit Leeuwarden, Sneek en Almere de route succesvol af op zonne-energie. De eerste twee dagen hadden ze te kampen met harde wind waardoor het water op de meren erg onstuimig was. De derde dag was er veel bewolking, waardoor ze zuinig moesten varen.

TU Eindhoven trekt vrouwen te veel voor

maandag 6 juli 2020

De Technische Universiteit Eindhoven gaat te ver in haar streven om meer vrouwelijke wetenschappers te werven, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens. De kans dat er bij de TU ook nog mannen worden benoemd is nu te klein.

TU/e’er Ruud van Sloun in Elseviers ‘30-onder-de-30’

vrijdag 3 juli 2020

Zijn naam prijkt op de lijst ’30-onder-de-30’ van Weekblad Elsevier. Hij wordt daarmee gezien als een van de jonge talenten waar we nog veel van gaan horen, de smaakmakers van Nederland. Universitair docent Ruud van Sloun blijft er bescheiden onder. “Als je ziet wie er in dit rijtje staan, ben ik best trots, maar je moet een beetje geluk hebben.”

Algemene Onderwijsbond luidt de alarmbel

woensdag 24 juni 2020

Sinds de coronacrisis is de werkdruk gestegen, zegt driekwart van de AOb-leden. “Het is nog erger dan we al dachten”, stelt AOb-bestuurslid Tamar van Gelder. Docenten willen snel weer terug naar het gewone campusonderwijs. De bond spreekt ook van roofbouw op docenten en een verlies van onderwijskwaliteit.