Arbeidsmarkt & Onderwijs | Technisch Weekblad
Arbeidsmarkt & Onderwijs

Door EuroTeQ hopelijk meer TU/e-studenten richting buitenland

woensdag 9 juni 2021

Binnen het samenwerkingsverband EuroTeQ, waar de Europese Unie de komende drie jaar zeven miljoen euro in steekt, werken zes Europese universiteiten, waaronder de TU/e, samen aan het innovatiever vormgeven van hun onderwijs. Het moet er ook toe leiden dat TU/e-studenten nog vaker kiezen voor het volgen van onderwijs buiten Nederland. Nu heeft zestig procent van hen bij afstuderen een internationale ervaring opgedaan.

'Geen geklets. Het begint met technische kennis'

donderdag 15 april 2021

Als het gaat om de Covid-19 pandemie is iedereen het erover eens dat het klimaat en de energietransitie niet het kind van de rekening mag worden. Daarom doen hogescholen en energiebedrijven er alles aan om de kennis van technici op peil te houden.

Nog meer Twents-Amsterdamse techniekopleidingen

zaterdag 3 april 2021

Krijgt de hoofdstad er nog veel meer techniekstudenten bij? Met twee nieuwe bacheloropleidingen in Amsterdam en een gezamenlijke masterspecialisatie breiden de Universiteit Twente en de Vrije Universiteit hun bestaande samenwerking uit.

Noord-Brabant koploper in uitgaven aan R&D

dinsdag 9 maart 2021

Bedrijven, instellingen en het hoger onderwijs gaven in 2019 iets meer dan 17,5 miljard euro uit aan Research en Development (R&D). Noord-Brabant is koploper, bijna 30 procent van de landelijke private uitgaven aan R&D komen uit die provincie, met name uit de regio rondom Eindhoven.

Wie werkt er straks nog bij Shell?

donderdag 4 maart 2021

Terwijl Shell het afgelopen jaar de helft van zijn beurswaarde zag verdampen, ruim €20 miljard afschreef op olie- en gasvoorraden en middenin een ingrijpende reorganisatie zit, staat de multinational in de laatste ranking van tijdschrift Intermediair nog steeds fier bovenaan als meest aantrekkelijke werkgever van Nederland voor hoger opgeleiden tussen de 21 en 55 jaar oud. Hoe is dat te rijmen? En hoe beïnvloeden corona en energietransitie de vooruitzichten voor Shell (en andere olie- en gasbedrijven) als werkgever in het komende decennium?