maandag 14 juni 2021
Het aantal vrouwen op de technische arbeidsmarkt neemt voorzichtig toe. Momenteel oefenen 226.000 vrouwen in Nederland een technisch beroep uit, 25.000 meer dan in 2018. De populariteit voor het profiel Natuur en Techniek in het middelbaar onderwijs neemt echter weer af.
woensdag 9 juni 2021
Binnen het samenwerkingsverband EuroTeQ, waar de Europese Unie de komende drie jaar zeven miljoen euro in steekt, werken zes Europese universiteiten, waaronder de TU/e, samen aan het innovatiever vormgeven van hun onderwijs. Het moet er ook toe leiden dat TU/e-studenten nog vaker kiezen voor het volgen van onderwijs buiten Nederland. Nu heeft zestig procent van hen bij afstuderen een internationale ervaring opgedaan.
dinsdag 8 juni 2021
Jonge pioniers met technische of medische opleiding gezocht voor Albert Schweitzer prijs: Lowtech innovaties kunnen het verschil al maken.
dinsdag 11 mei 2021
Solar Team Twente heeft een alternatief gevonden voor het afgelaste wereldkampioenschap in Australië. Het studententeam neemt in plaats daarvan deel aan de Solar Challenge Morocco.
donderdag 15 april 2021
Als het gaat om de Covid-19 pandemie is iedereen het erover eens dat het klimaat en de energietransitie niet het kind van de rekening mag worden. Daarom doen hogescholen en energiebedrijven er alles aan om de kennis van technici op peil te houden.
zaterdag 3 april 2021
Krijgt de hoofdstad er nog veel meer techniekstudenten bij? Met twee nieuwe bacheloropleidingen in Amsterdam en een gezamenlijke masterspecialisatie breiden de Universiteit Twente en de Vrije Universiteit hun bestaande samenwerking uit.
dinsdag 9 maart 2021
Bedrijven, instellingen en het hoger onderwijs gaven in 2019 iets meer dan 17,5 miljard euro uit aan Research en Development (R&D). Noord-Brabant is koploper, bijna 30 procent van de landelijke private uitgaven aan R&D komen uit die provincie, met name uit de regio rondom Eindhoven.
donderdag 4 maart 2021
Terwijl Shell het afgelopen jaar de helft van zijn beurswaarde zag verdampen, ruim €20 miljard afschreef op olie- en gasvoorraden en middenin een ingrijpende reorganisatie zit, staat de multinational in de laatste ranking van tijdschrift Intermediair nog steeds fier bovenaan als meest aantrekkelijke werkgever van Nederland voor hoger opgeleiden tussen de 21 en 55 jaar oud. Hoe is dat te rijmen? En hoe beïnvloeden corona en energietransitie de vooruitzichten voor Shell (en andere olie- en gasbedrijven) als werkgever in het komende decennium?