Astronomie & Ruimtevaart | Technisch Weekblad
Astronomie & Ruimtevaart

Een berg ruimtekiekjes

woensdag 7 oktober 2015

De Apollo-missies, de ruimtereizen van de NASA die plaatsvonden tussen van 1961 tot en met 1975, liggen alweer even achter ons. Toch valt er op een nieuwe manier te genieten van de bemande missies van dit ruimtevaartprogramma: alle onbewerkte scans (Apollo 7 tot en met Apollo 17) zijn nu namelijk op fotowebsite Flickr geplaatst, 11.191 ruimtekiekjes in totaal.

Boren op Mars

donderdag 1 oktober 2015

Met een radar driedimensionale beelden maken van bosgebieden, microgravitatieraketten en een Marsmol: de laatste editie van DLR Magazine heeft het allemaal.

Bruggenbouwer met robuuste eigen mening Premium

woensdag 30 september 2015

Afgelopen week benoemde de CERN Council de Nederlandse deeltjesfysicus prof.dr. Sijbrand de Jong als nieuwe voorzitter. ‘I will be handing it on to a sure pair of hands’, zei de huidige president, Agnieszka Zalewska, over De Jong in een persbericht.

LISA Pathfinder: picometerprecisie in de ruimte Premium

vrijdag 11 september 2015

Eind november staat de lancering gepland van LISA Pathfinder – een high-tech natuurkundelaboratorium in de ruimte. Vlak voordat de ruimtesonde op pad ging naar de lanceerbasis Kourou in Frans Guyana nam Govert Schilling voor TW in het Duitse Ottobrunn een kijkje in de clean room.