Astronomie & Ruimtevaart

Het Internet der Dieren Premium

dinsdag 9 april 2019

Onderzoekers van de universiteit van Konstanz, van het Max Planck Institut für Ornithologie in het naburige Radolfzell en van het Instituut voor Evolutionaire Levenswetenschappen in Groningen willen in het kader van de International Cooperation for Animal Research Using Space (ICARUS) zo’n tienduizend diersoorten, waaronder 50 miljard vogels, met behulp van minizenders vanuit het ISS gaan volgen. Op die manier hopen ze uit te vogelen welke routes ze volgen om de verspreiding van infectieziekten te bestuderen en ecologische veranderingen en natuurrampen te voorspellen.

‘The space industry is extremely expensive’

dinsdag 9 april 2019

Space Society Twente is an aspiring new student team of the University of Twente. They are now in the process of being recognised by the Student Union as an official association and want to join the student teams by the end of this academic year.

Tip: Niet voor de poes

donderdag 14 maart 2019

Space is not for pussies. Met die ongenuanceerde zin opent het VPRO-persbericht over een nieuwe televisieserie over het koloniseren van de ruimte. In De wilde ruimte verkent wetenschapsjournalist Anna Gimbrère in zes afleveringen hoe onze toekomst in de ruimte er volgens experts uitziet.

Marsmol last pauze in

woensdag 13 maart 2019

De Marslander die NASA als onderdeel van zijn InSight-missie op Mars heeft neergezet, heeft onlangs zijn werkzaamheden voor zo’n twee weken onderbroken.