Beleid & Bedrijfsvoering | Technisch Weekblad
Beleid & Bedrijfsvoering

Gevangen in het gasnet

donderdag 10 september 2015

Nederland heeft het Groninger aardgas jarenlang gezien als een soort knapzak van Douwe Dabbert, waar je kunt uithalen wat je nodig hebt, maar steeds duidelijker wordt hoe de Staat zich heeft laten vangen in het eigen gasnet. 

Alle initiatieven afgeschoten Premium

vrijdag 4 september 2015

Een van de wonderen van mijn nieuwe land (ik ben net gearriveerd in New York), dit land vol topuniversiteiten, Nobelprijs­winnaars en revolutionaire tech-pioniers, is het schietgeweer.

Groningse bodem onder de loep

donderdag 27 augustus 2015

  • Metingen compactie bodem
  • Belangrijk voor winningsplan 2016

Het onderzoek van de NAM naar de aardbevingen door de gaswinning in Groningen begint in een stroomversnelling te raken. Zoals TW eerder al meldde, wordt bij een Italiaans onderzoeksinstituut een typisch Gronings huis nagebouwd op een triltafel om de gevolgen van aardschokken te kunnen onderzoeken, maar ook aan de Groningse ondergrond zelf wordt momenteel meer dan ooit gemeten. De afgelopen weken zijn allerlei gesteentemonsters uit de diepe ondergrond van het Groninger gasveld gehaald en deze week is in de nieuwe observatieput bij Zeerijp een glasvezelkabel geïnstalleerd die realtime het inklinken van de bodem kan meten.

Nederland scoort goed op internationale ingenieursmarkt

vrijdag 14 augustus 2015

  • Top 225 van ENR
  • 10 % markt voor vier Nederlandse bedrijven

De 225 grootste ingenieurs- en architectenbureaus van de wereld hadden in 2014 samen, buiten hun eigen land van vestiging, een omzet van $ 70,85 miljard, een daling met 1,1 % ten opzichte van 2013. De zwakte in de markt werd volgens het Amerikaanse bouwvakblad ENR veroorzaakt door de lage olieprijs, geweld in het Midden-Oosten, de Griekse crisis, de terugval van de Chinese aandelen en economische onzekerheid in Europa en Latijns Amerika.