Beleid & Bedrijfsvoering | Technisch Weekblad
Beleid & Bedrijfsvoering

Nederland als één grote stad Premium

vrijdag 31 juli 2015

Lukas Roffel, cto bij Thales, zag ict-oplossingen in zijn carrière veranderen van knutselwerk tot enorm complexe geïntegreerde systemen. Hij hamert met name op een goede communicatie om de huidige ict-projecten tot een goed einde te brengen.

Mogelijke overnames TenCate en Ballast Nedam

woensdag 22 juli 2015

Weefselfabrikant TenCate ontving op 20 juli een overnamebod ter waarde van € 675 miljoen van een consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners en nu heeft ook bouwbedrijf Ballast Nedam een overnamebod ontvangen.

Kortzichtig beleid

donderdag 16 juli 2015

Het Nederlandse beleid ten aanzien van windmolens is op zijn zachtst gezegd kortzichtig. Illustratief is het voornemen molens te plaatsen in de nabijheid van de grootste radiotelescoop te wereld, wat diens meetnauwkeurigheid geen goed doet. ‘We begrijpen dat ASTRON niet blij is met windmolens, maar wij moeten windmolens plaatsen.’

Een moedig blad

woensdag 15 juli 2015

NWO geeft al 22 jaar het blad Hypothese uit, waarin het een kijkje geeft in de Nederlandse wetenschap. Het heeft de schijn een beetje tegen – omdat er heel veel slechte varianten zijn van dit soort bladen – maar dat is in dit geval niet terecht.