Beleid & Bedrijfsvoering | Technisch Weekblad
Beleid & Bedrijfsvoering

Proeftuin offshore wind afgeblazen

donderdag 6 augustus 2015

De bouw van proeftuin Leeghwater, met 50 tot 75 windmolens op de Noordzee, gaat definitief niet door. Dat meldt de Volkskrant vandaag. Initiatiefnemer TKI Wind op Zee bevestigt dat de financiering voor het park, dat € 1 miljard zou kosten niet rond is te krijgen.

Hoe weten we of Iran het akkoord naleeft? Premium

vrijdag 31 juli 2015

President Obama belooft dat de overeenkomt over het inperken van Iran’s nucleaire ambities gesteund zal worden met ‘de meest robuuste en de meest ingrijpende inspecties in de geschiedenis van welk nucleairprogramma dan ook.’

De onzichtbare oorlog

vrijdag 31 juli 2015

Begin deze maand vond er een opmerkelijk voorval plaats: Hacking Team, een Italiaans bedrijf dat aan politie- en veiligheidsdiensten software aanbiedt om versleutelde data te ontcijferen, kortweg te hacken, werd zelf gehackt. 

Nederland als één grote stad Premium

vrijdag 31 juli 2015

Lukas Roffel, cto bij Thales, zag ict-oplossingen in zijn carrière veranderen van knutselwerk tot enorm complexe geïntegreerde systemen. Hij hamert met name op een goede communicatie om de huidige ict-projecten tot een goed einde te brengen.

Mogelijke overnames TenCate en Ballast Nedam

woensdag 22 juli 2015

Weefselfabrikant TenCate ontving op 20 juli een overnamebod ter waarde van € 675 miljoen van een consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners en nu heeft ook bouwbedrijf Ballast Nedam een overnamebod ontvangen.