Beleid & Bedrijfsvoering | Technisch Weekblad
Beleid & Bedrijfsvoering

Nationale melkkoe

vrijdag 19 juni 2015

Veel inwoners van de drie noordelijke provincies zijn de gaswinning in hun leefgebied meer dan zat en zien deze dan ook het liefste helemaal gestaakt.

IPP’s van FOM van ‘groot belang’

vrijdag 19 juni 2015

Het IPP als instrument voor publiek-private samenwerking heeft een ‘eigen, unieke, positie binnen het innovatielandschap’ en is ‘van groot strategisch belang voor de fundamentele natuurkunde en de toepassing daarvan’.

NLingenieurs benoemt nieuwe directeur

maandag 8 juni 2015

Branchevereniging NLingenieurs heeft een nieuwe directeur. Ir. Jacolien Eijer-de Jong treedt op 1 augustus aan bij de vereniging van ingenieursbureaus als opvolgster van ir. Paul Oortwijn, die met pensioen gaat. Ook voorzitter Ed Nijpels gaat met pensioen; zijn opvolger is nog niet bekend.

Meer gemopper over innovatie

maandag 8 juni 2015

‘The world of innovation is breathtaking. Yet I find myself being grumpy. And grumpier.’ Met deze woorden prijst Costas Papaikonomou zijn binnenkort te verschijnen tweede boek, Second thoughts from a grumpy innovator, aan.

Niet zomaar een alternatief voor aardgas

vrijdag 5 juni 2015

  • Rapport CE Delft
  • Klimaatneutrale verwarming

Om onze huidige, op aardgas gebaseerde, warmtevoorziening voor gebouwen en woningen volledig klimaatneutraal te maken, is niet één vervangende techniek zaligmakend. De goedkoopste oplossingen verschillen per buurt en zijn afhankelijk van de prijsontwikkeling van onder meer groen gas en elektriciteit, zo staat te lezen in het de studie Klimaatneutrale gebouwde omgeving 2050, uitgevoerd door onderzoeks- en adviesbureau CE Delft in opdracht van GasTerra.