Beleid & Bedrijfsvoering | Technisch Weekblad
Beleid & Bedrijfsvoering

NLingenieurs benoemt nieuwe directeur

maandag 8 juni 2015

Branchevereniging NLingenieurs heeft een nieuwe directeur. Ir. Jacolien Eijer-de Jong treedt op 1 augustus aan bij de vereniging van ingenieursbureaus als opvolgster van ir. Paul Oortwijn, die met pensioen gaat. Ook voorzitter Ed Nijpels gaat met pensioen; zijn opvolger is nog niet bekend.

Meer gemopper over innovatie

maandag 8 juni 2015

‘The world of innovation is breathtaking. Yet I find myself being grumpy. And grumpier.’ Met deze woorden prijst Costas Papaikonomou zijn binnenkort te verschijnen tweede boek, Second thoughts from a grumpy innovator, aan.

Niet zomaar een alternatief voor aardgas

vrijdag 5 juni 2015

  • Rapport CE Delft
  • Klimaatneutrale verwarming

Om onze huidige, op aardgas gebaseerde, warmtevoorziening voor gebouwen en woningen volledig klimaatneutraal te maken, is niet één vervangende techniek zaligmakend. De goedkoopste oplossingen verschillen per buurt en zijn afhankelijk van de prijsontwikkeling van onder meer groen gas en elektriciteit, zo staat te lezen in het de studie Klimaatneutrale gebouwde omgeving 2050, uitgevoerd door onderzoeks- en adviesbureau CE Delft in opdracht van GasTerra.

Hoe de auto steeds slimmer wordt Premium

woensdag 27 mei 2015

  • Persbriefing Bosch
  • Hofleverancier autowereld

Voor vakjournalisten is de periodieke persbriefing van Bosch een rijkgevulde dis van r&d in actie. De hof­leverancier van de autowereld gunt de vakpers een kijkje in de keuken op de testbaan in het Duitse Boxberg. Dit tot ergernis van diezelfde automobielindustrie. Op het Testgelände blijkt immers waar ‘hun’ technologische primeurs echt geboren worden.

Regels voor drones

woensdag 27 mei 2015

Logischerwijs loopt wetgeving doorgaans achter de innovatie aan. Juristen kunnen nu eenmaal geen regels verzinnen voor techniek die ze niet kennen. Als zich problemen voordoen, wordt meestal gezocht naar een analogie in de bestaande wetgeving, voor zover mogelijk.