Beleid & Bedrijfsvoering | Technisch Weekblad
Beleid & Bedrijfsvoering

“We moeten de kracht van ingenieurs laten zien”

vrijdag 20 mei 2022

Na drie jaar zet Joanne Meyboom-Fernhout binnenkort een punt achter haar rol als president van KIVI. In die jaren heeft ze met het het bestuur, het bureau en de leden van het ingenieursnetwerk weer meer contact gezocht met de maatschappij, van studenten tot de politiek. Dat is direct ook de opdracht die ze haar opvolger wil meegeven: “Verbinding is het toverwoord”

FMN  en TVVL gaan samenwerking aan

dinsdag 15 maart 2022

Met enthousiasme kondigen TVVL en Facility Management Nederland (FMN) aan om per 1 april 2022 samen te werken. TVVL uit Woerden gaat voor FMN de ledenadministratie, financiën, eventorganisatie en marketing uitvoeren. De 2 verenigingen zijn actief in de gebouwde omgeving en verwachten uit hun samenwerking voordelen voor hun respectievelijke leden, de sector én de maatschappij te behalen.

Damen stopt leveringen aan Rusland

donderdag 10 maart 2022

Scheepsbouwer Damen heeft besloten om de levering van nieuwe schepen aan klanten in Rusland stop te zetten vanwege de aanhoudende invasie van Oekraïne. Het bedrijf zegt tegen Nederlandse media te verwachten dat de beslissing een aanzienlijke negatieve invloed zal hebben op de winst van het bedrijf. "Het is een aanzienlijk bedrag", zegt een woordvoerder.

Volvo Electric Trucks marktleider in Europa

dinsdag 1 maart 2022

Uit nieuwe statistieken blijkt dat Volvo Trucks marktleider was voor zware volledig elektrische trucks in Europa 2021 met een marktaandeel van 42%. In 2021 schreef het bedrijf orders voor meer dan 1.100 elektrische vrachtwagens wereldwijd.