Beleid & Bedrijfsvoering

Stop met grote ict-projecten Premium

donderdag 18 februari 2016

Een groot ict-project heeft al gauw een doorlooptijd van vijf tot tien jaar. Bijgevolg is het voor een projectteam al mooi als er een paar mensen bij zijn die één keer eerder zoiets hebben meegemaakt. Dat is geen recept voor een glad verloop.

‘Vierde revolutie zal veel heftiger zijn’ Premium

donderdag 24 maart 2016

De huidige opkomst van digitale technologieën als het Internet of Things, kunstmatige intelligentie en big data vormen volgens deskundigen de vierde industriële revolutie. Deze revolutie voltrekt zich echter dusdanig heftig, dat het allerlei lagen van de samenleving en arbeidsmarkt raakt. ‘Misschien gaan we wel naar werkweken van 25 uur, waarbij werknemers alleen heel kennis­intensieve taken uitvoeren.

Fujifilm: het leven na de fotorol Premium

donderdag 14 april 2016

Als Mike Dingemans vertelt dat hij bij Fujifilm werkt, moet hij soms uitleggen dat het bedrijf nog bestaat. Sterker nog, zegt hij dan, het bedrijf is groter dan ooit. Fujifilm zit midden in een omslag die nodig is doordat digitale fotografie het fundament onder het bedrijf heeft weggeslagen, maar ziet talloze mogelijkheden om haar kennis te vermarkten. In Japan maakt het bijvoorbeeld naam als cosmeticaproducent.