Beleid & Bedrijfsvoering

’s Werelds grootste fabrikant van melkrobots komt uit Maassluis

vrijdag 22 november 2019

Gefascineerd door de ontwikkeling van robots voor Japanse autofabrieken nam in de jaren 90 in Maasland een landbouwmachinefabriek als eerste ter wereld een prototype van een melkrobot in gebruik. Op de vakbeurs Rundvee & Mechanisatie in Hardenberg presenteerde Lely alweer de vijfde generatie melkrobot. Hoe innovatief is de Nederlandse ingenieur van agrarische machines en hoe is de stemming op de beurs tijdens de stikstofcrisis?

Louise Fresco nieuwe voorzitter 4TU

maandag 11 november 2019

Louise O. Fresco staat de komende twee jaar aan het roer van de 4TU.Federatie. Ze wil zich richten op het versterken van inhoudelijke samenwerking. ‘We gaan geen andere kant op, maar we krijgen er iets bij: toegang tot kennis, mensen en talent.’

‘Eén campus maken van Kennispark en UT’

woensdag 6 november 2019

Verschillende UT’ers zetten momenteel de puntjes op de i van Shaping2030, de nieuwe koers van de UT. Ook de buitenwacht denkt mee. In deze serie ‘Van buiten naar binnen’ vertellen vijf prominenten daarover. In deze tweede aflevering: Anne-Wil Lucas, gebiedsdirecteur Kennispark.

‘Meer geld voor techniek is geen vraag, maar noodzaak’

dinsdag 5 november 2019

Met tevredenheid, maar ook met gemengde gevoelens, legde collegevoorzitter Victor van der Chijs onlangs de voorzittershamer van de 4TU.federatie neer. ‘De technische universiteiten werken uitstekend samen, maar we krijgen nog steeds veel te weinig middelen om voldoende technici op te leiden voor Nederland.’

Rector Baaijens geeft tekst en uitleg over vrouwenmaatregel

dinsdag 5 november 2019

TU/e-rector Frank Baaijens kijkt met een goed gevoel terug op zijn bezoek aan het College voor de Rechten van de Mens vanmiddag. Hij mocht in Utrecht de voorrangsmaatregel voor vrouwen beargumenteren die sinds 1 juli aan de TU/e van kracht is. De TU/e moest hierover verantwoording afleggen omdat het antidiscriminatiebureau RADAR, waar 49 klachten waren binnengekomen, getoetst wil zien of die maatregel juridisch houdbaar is. Ondanks zijn goede gevoel zegt Baaijens niet te kunnen beoordelen of de juridische houdbaarheid van zijn verhaal voor het College voldoende is.