Beleid & Bedrijfsvoering | Technisch Weekblad
Beleid & Bedrijfsvoering

Crisisbevindingen

maandag 18 mei 2020

Twee maanden ‘intelligente lockdown’. Hoe hebt u ze beleefd? Gezond gebleven? Inmiddels beginnen er al wat versoepelingen naar ons door te sijpelen. In de woeste dos van uw boffende columnist is dus al een schaar gezet.

Waarom ook technische bedrijven moeten focussen op hun SEO

zondag 17 mei 2020

Search Engine Optimization of SEO is een belangrijke tool om als bedrijf meer klanten aan te trekken. Veel bedrijven in de technische wereld zien dit vooral als tool waar alleen echte retailbedrijven mee scoren en blijven inzetten op reputatie, mond-tot-mondreclame en keiharde sales zoals er al jaren wordt gewerkt. Begrijp ons niet verkeerd - dit is allemaal belangrijk - maar SEO inzetten kan ook veel voordelen bieden voor technische bedrijven. Deze sommen we graag voor je op. 

Hoeveel banen kunnen robots overnemen?

vrijdag 8 mei 2020

De laatste decennia zijn robots steeds geavanceerder geworden en nemen ze de taken van werknemers over. In hoeverre moeten menselijke werknemers vrezen vervangen te worden door metaal, plastic en printplaatjes?

Aandeel vrouwelijke wetenschappers stevig toegenomen

donderdag 7 mei 2020

In tien maanden tijd heeft de TU/e met het Irène Curie Fellowship-programma 35 nieuwe vrouwelijke wetenschappers weten aan te trekken. Het zijn vooral universitair docenten en driekwart van hen is afkomstig uit het buitenland. Met elf fellows is de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences het succesvolst. De vaste wetenschappelijke staf van de TU/e bestaat nu voor een kwart uit vrouwen. In vier jaar moet dat groeien naar dertig procent. De huidige crisis kan er een vertragende factor bij zijn, waarschuwt rector Frank Baaijens.