Beleid & Bedrijfsvoering

Intriges rondom Groninger gaswinning

donderdag 2 juni 2016

Met hun boek De Gaskolonie duiken NOS-redacteurs Margriet Brandsma, Heleen Ekker en Reinalda Start in de geschiedenis van, de politiek rondom en het leed veroorzaakt door het Groninger gasveld. Ze ondervroegen alles betrokken partijen, zoals de NAM, de Rijksoverheid en omwonenden over zowel de feitelijke gebeurtenissen als de persoonlijke ervaringen van wat tot een van de grootste hoofdpijndossiers van minister Kamp van EZ is verworden.

Marktvisie zet kwaliteit voorop bij aanbestedingen Premium

vrijdag 1 juli 2016

Een hele lijst met handtekeningen staat er op de website marktvisie.nu. Zij zijn het eens met de Marktvisie, een samenwerkingsovereenkomst die het contact tussen ’s lands grootste opdrachtgevers voor civiele bouwprojecten – Rijkswaterstaat, ProRail en Rijksvastgoedbedrijf – en de markt moet stroomlijnen. Een ‘work in progress.’

Zinvolle droge kost

donderdag 28 juli 2016

Het boek De robot de baas van de WRR (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) verscheen eerder al in digitale vorm, maar is nu ook verkrijgbaar als paperback.

Veel problemen, weinig oplossingen

vrijdag 12 augustus 2016

De boeken over de robotisering van de arbeidsmarkt lijken niet aan te slepen. Ook de vanuit het Engels vertaalde De opmars van robots van Martin Ford haakt in op dit thema en Fords boodschap is een verontrustende: nadat jarenlang vooral de lagere arbeidsklassen leken te lijden onder voortschrijdende technologieën, lopen nu ook hogeropgeleiden meer en meer risico hun werk te verliezen aan steeds slimmer en behendiger wordende robots.