Beleid & Bedrijfsvoering

Minister: “Geld voor bèta-techniek was spoedreparatie”

dinsdag 3 september 2019

“Natuurlijk begrijp ik de boosheid over het verschuiven van geld”, zei minister Ingrid van Engelshoven gisteren bij de opening van het academische jaar in Leiden. Ze vraagt geduld tot Prinsjesdag. Ondertussen riepen demonstranten van WOinActie in Leiden om het aftreden van de minister.

Tip: Maintaining The Engineer

maandag 26 augustus 2019

De technologische ontwikkelingen worden zo breed en gaan zo hard dat het voor technisch medewerkers bijna ondoenlijk is zich van alles op de hoogte te houden en externe specialisten steeds sneller worden ingeschakeld.

Tip: Cobotica: een broodnodige update

maandag 26 augustus 2019

Op 19 september organiseert het vakblad Vision + Robotics voor het eerst het evenement Cobotica. Een stevig lezingenprogramma zal ingaan op alle cobotvragen. Welke soorten cobots zijn er? Waar kan ik ze het beste voor inzetten? En wanneer is de klassieke robot de beste keuze? Hoe zit het met veiligheid?

Boekrecensie: Technologie de baas, maar hoe dan?

dinsdag 20 augustus 2019

Kunstmatige intelligentie, robotisering en connectiviteit zullen de wereld binnenkort volledig op zijn kop zetten. Na de uitvinding van de stoommachine, de introductie van elektriciteit en de komst van de computer en internet, gaat de Vierde Industriële Revolutie de samenleving radicaal veranderen. Dit is de centrale stelling van het onlangs verschenen Technologie de baas, geschreven door de in Brussel woonachtige schrijver en EU Watcher Joop Hazenberg.

UT-spin-off Medimate failliet

donderdag 15 augustus 2019

Nanotechnologiebedrijf Medimate, een spin-off van het MESA+ Instituut, is failliet. Een ruzie tussen twee aandeelhouders, ondernemer Gerard Sanderink en zijn ex-vriendin Brigitte van Egten, zorgde voor het faillissement.