Beleid & Bedrijfsvoering

Krachttoer om energiedoelen te halen Premium

donderdag 27 oktober 2016

De regering wil met een uiterste krachtsinspanning proberen om haar energiedoelstellingen te halen. Hulp komt nu uit onverwachte hoek: volgens herziene berekeningen gaat het beter met het duurzame aandeel dan gedacht.

Bouwdata in kaart gebracht

woensdag 26 oktober 2016

Cobouw schakelde de hulp van Bureau Louter in om de eigen bouwberichten-database uit te pluizen. Hier rolde Het Grote Regio-onderzoek uit, dat Cobouw onlangs in het blad presenteerde.

TW Salarisonderzoek 2016

vrijdag 18 november 2016

De gemiddelde salarissen van hogeropgeleide bèta’s en ingenieurs zijn dit jaar met een recordhoogte van 4,6 % gestegen. Dat blijkt uit het TW Salarisonderzoek 2016, dat TW samen met organisatieadviesbureau Berenschot en branchevereniging NLingenieurs uitvoerde. De online enquête werd volledig ingevuld door 2.572 personen, ruim 700 respondenten méér dan vorig jaar.

Nederland laat veel patent-potentieel onbenut Premium

woensdag 14 december 2016

Bescherming van merken en modellen zijn belangrijk voor het bedrijfsleven. Dat blijkt echter nauwelijks uit de manier waarop veel bedrijven hiermee omgaan. Enerzijds ontwikkelen ze zaken die niet beschermd kunnen worden omdat ze niet nieuw zijn, anderzijds blijft veel potentieel onbenut omdat ze niet licentiëren. Zonde, want elke innovatie verdient een zorgvuldige afweging van kosten en kansen, betoogt Octrooicentrum Nederland.

‘Wetenschappen kunnen meer samenwerken’ Premium

woensdag 21 december 2016

Technologiestichting STW gaat per 1 januari 2017 op in NWO. Daarmee ontstaat één grote financieringsorganisatie voor de wetenschap in Nederland. De technische poot van het nieuwe NWO krijgt een Eindhovense chemisch technoloog aan het hoofd, prof.dr.ir. Jaap Schouten. Hij hoopt op meer gezamenlijke projecten van technische en andere wetenschappen. ‘Als bestuurder moet je overtuigen, laten zien waar je voor staat. Dat heb ik altijd leuk gevonden.’