Beleid & Bedrijfsvoering | Technisch Weekblad
Beleid & Bedrijfsvoering

Groeifonds €20 miljard goedgekeurd

donderdag 21 januari 2021

Het Nationaal Groeifonds is goedgekeurd door de Eerste Kamer. Met het fonds wil de overheid de komende 5 jaar €20 miljard besteden aan eenmalige publieke investeringen die bijdragen aan deze toekomstige economische groei.

UT-campus en Kennispark smelten samen tot innovatiedistrict

zaterdag 16 januari 2021

De campus van de UT en Kennispark moeten één ‘innovatiedistrict’ worden, zo staat in het stedenbouwkundig plan van de UT en de gemeente Enschede. De Hengelosestraat zal daarvoor op de schop gaan, en er komen nieuwe studentenwoningen en woningen voor promovendi bij. De investeringen zijn fors.

Weer een onderwijspremie voor TU/e innoSpace

zaterdag 16 januari 2021

Drie universitaire docententeams en drie van de hogescholen horen op 1 maart of ze een onderwijssubsidie ontvangen van 1,2 miljoen euro, 800.000 euro of 500.000 euro. Een team van de TU/e innovation Space behoort tot de universitaire genomineerden. Zeven maanden geleden werd een onderwijsprojectaanvraag van Isabelle Reymen, wetenschappelijk directeur van innoSpace, ook al gehonoreerd met een subsidie van 500.000 euro.

Victor van der Chijs verlaat UT per 1 april

woensdag 13 januari 2021

Collegevoorzitter Victor van der Chijs verlaat de UT vanaf 1 april. Hij gaat aan de slag als voorzitter van Deltalinqs en Rotterdam Port Promotion Council, om de belangen van het bedrijfsleven in de Rotterdamse haven te vertegenwoordigen.

Vaccinatie? Slaap er een nachtje over

woensdag 16 december 2020

In zijn populairwetenschappelijke bestseller ‘Why we sleep’ benoemt ‘slaapdiplomaat’ Matthew Walker (Berkeley) een reeks onthutsende gevolgen van slaaptekort. Zo blijk je na een nacht van vier uur een even groot gevaar op de weg als wanneer je dronken bent. Een minder bekend nadeel van slaapgebrek zou in de nabije toekomst wel eens in het middelpunt van de belangstelling kunnen komen te staan: het verband met vaccinatie.

Bestuurders TU/e zijn prominent aanwezig in Volkskrant Top-200

dinsdag 15 december 2020

ASML-topman Peter Wennink, sinds september voorzitter van de Raad van Toezicht van de TU/e, steeg dit jaar van plaats 28 naar 7 in de Volkskrant Top-200, het jaarlijkse overzicht van de krant van de invloedrijkste Nederlanders. Collegevoorzitter Robert-Jan Smits kwam vanuit niets terecht op plek 107. Tot voor zaterdag had Smits nog nooit van deze lijst gehoord. Hij is blij met de hoge positie van Wennink en met het feit dat de andere drie leden van de RvT - Mariëtte Hamer (22), Coen Teulings (160) en Louise Gunning (167) - erin staan.