Beleid & Bedrijfsvoering

Samen voor ons eigen Premium

Apple heeft ruzie met Qualcomm. Het eerste bedrijf is bekender dan het tweede, maar Qualcomm is de wereldleider op het gebied van communicatiechips (en de nieuwe eigenaar van de Eindhovense chipfabrikant NXP, vorig jaar voor 43 miljard euro gekocht). Zonder Qualcomm geen iPhone. Zolang Apple consumenten een iPhone kon verkopen tegen om het even welke prijs, betaalde het zonder mopperen wat Qualcomm vroeg voor zijn chips. Die tijd is voorbij.

Houd hackers weg bij de slagboom Premium

Dat computersystemen bestand moeten zijn tegen hackers is zo onderhand wel doorgedrongen tot de directies van Nederlandse bedrijven. Maar dat productiesystemen meer en meer kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen, staat nog nauwelijks op het netvlies.

Bouw kondigt revolutie af

De bouwsector gaat een revolutie ontketenen. Sinds eind maart ligt er een 84 pagina’s tellende Bouwagenda op tafel, vol met aankondigingen van grote veranderingen.

Van monomeer tot toepassing

De combinatie van het onderzoek naar de chemie en de toepassing van membranen, verleidde hoogleraar membraantechnologie Kitty Nijmeijer tot de overstap van de Universiteit Twente naar de Technische Universiteit Eindhoven.

Naar boven