Boekrecensies | Technisch Weekblad
Boekrecensies

Tip: Hemelverschijnselen in Dag & Nacht

donderdag 5 augustus 2021

Wetenschapsjournalist Govert Schilling schrijft niet alleen voor dit magazine, hij heeft met meteoroloog Helga van Leur ook het boek Dag & Nacht geschreven. Schilling en Van Leur beschrijven hierin kort en bondig wat aan de hemel te zien is. De titel is passend, want in Dag & Nacht komen zowel de meteorologie als de astronomie aan bod.

Recensie: praktisch handboek voor betere marketing

woensdag 2 juni 2021

Onderzoek wijst uit, zo schrijft Olav Groenendijk in zijn boek De groeiformule voor zakelijke dienstverleners, dat organisaties met een stevig belegde marketingfunctie beter presteren. Laat dit boek nu net een praktische handleiding daarvoor zijn.

Boekrecensie: Lessen van de aardgastransitie voor de energietransitie van de 21e eeuw Premium

vrijdag 23 april 2021

Nu waterstof steeds vaker in beeld komt als vervanger voor aardgas is het goed te realiseren dat aan het begin van de twintigste eeuw dit gas al volop in gebruik was binnen de Nederlandse woningen. Het zogenaamde stadsgas, waar het hier over gaat, bestond voor 50 tot 60% uit waterstof, dat gefabriceerd werd door steenkool thermolytisch te verhitten. Een lokaal netwerk van buizen transporteerde het stadsgas naar de gebruikers. Met name tussen 1900 en 1920 steeg de vraag naar deze brandstof sterk, uiteindelijk waren 700.000 huishoudens op dit netwerk aangesloten. Overigens diende dit gas, dat ook als lichtgas bekend stond, vooral voor de verlichting.