Bouw & Civiele Techniek | Technisch Weekblad
Bouw & Civiele Techniek

Royal HaskoningDHV bouwt geluidsarm datacentrum

vrijdag 13 mei 2022

Een nieuw datacentrum van China Mobile International (CMI) in Frankfurt voldoet zowel overdag als 's nachts aan de strenge geluidslimieten door een technische oplossing van Royal HaskoningDHV. Het datacentrum van 6,8MW kan daardoor 24 uur per dag functioneren.

‘Biobased bouwen kan stikstofcrisis deels oplossen’

donderdag 21 april 2022

Door de stikstofcrisis zijn veel nieuwbouwprojecten in ons land stilgelegd. Gasloos bouwen met biogene materialen (zoals hout en hennep) kan dat deels oplossen. ‘Ook aan de rand van een beschermd natuurgebied kan je met biobased houtbouw goed uit de voeten’, zegt Daan Bruggink, directeur en oprichter van ORGA architecten.

Productie woningen Van Wijnen bijna van start

donderdag 24 maart 2022

Bouwbedrijf Van Wijnen gaat de tweede helft van dit jaar woningen op nog meer industriële wijze produceren. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van complete badkamers, toiletten en technische ruimten die VDL als module aanlevert.

Manifest Duurzaam GWW 2030

donderdag 17 maart 2022

Eind 2020 liep de Green Deal Duurzaam GWW 2.0 af, maar de ambitie om duurzaamheid een integraal onderdeel van alle GWW-projecten te maken, is zeker niet van de baan. Het afgelopen halfjaar gingen overheidsopdrachtgevers en ondernemers samen op zoek naar een geschikt vervolg op de Green Deal 2.0. Met succes, want het Manifest Duurzaam GWW 2030 staat in de startblokken. Met als doel dat in 2024 duurzaamheid een integraal onderdeel is van alle spoor- en GWW-projecten. Henkjan van Meer, beleidsadviseur Duurzaam opdrachtgeverschap bij de Unie van Waterschappen en lid van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, en Joost Fijneman, programmamanager Duurzaamheid bij CROW, zijn samen met een aantal anderen uit de sector de drijvende kracht achter DGWW2030. De redactie van Technisch Weekblad sprak met Joost Fijneman over het Manifest GWW 2030.

RWS schuift Ouderkerkerdijk zeven meter op

woensdag 22 december 2021

Vanaf 10 januari tot eind februari 2022 voert Rijkswaterstaat voorbereidende werkzaamheden uit onder de Rozenoordbrug (A10) op de Ouderkerkerdijk en de Amsteldijk. De Ouderkerkerdijk wordt zeven meter opgeschoven onder de Rozenoordbrug.

Delva 'Architect van Jaar' door groenblauwe projecten

woensdag 8 december 2021

Delva Landscape Architecture & Urbanism is op 10 november verkozen tot de 14e Architect van het Jaar. Het Belgisch-Nederlandse bureau wordt geroemd om zijn integrale benadering waarin groenblauwe structuren een onlosmakelijk onderdeel worden van de gebouwde omgeving.

Hybride peilboot houdt rivier de Waal op diepte

donderdag 2 december 2021

Aannemer in de grond-, weg- en waterbouw Martens en Van Oord heeft in september 2021 een hybride peilboot in gebruik genomen. De compacte en aluminium peilboot wordt de komende vijf jaar ingezet voor het hybride peilen van verschillende gebieden op de Waal, conform het prestatiecontract Vaarwegen Oost-Nederland.