Bouw & Civiele Techniek | Technisch Weekblad
Bouw & Civiele Techniek

Stilte voor de storm voor bouw en industrie

dinsdag 19 juli 2022

De Nederlandse economie staat er op het oog nog goed voor, maar lijkt stilte voor de storm, zeggen economen van ABN-Amro. Zij voorspellen dat de bouw en industrie (en ook de sectoren leisure, food en retail) later dit jaar een economische schok krijgen te verwerken.

Zonne- en windenergie op Eindhovense woontoren

vrijdag 15 juli 2022

De Eindhovense woontoren Haasje Over heeft sinds deze week een eigen energiefabriek. Op het dak is een PowerNEST geplaatst, een geïntegreerde en modulaire dakconstructie met verticale windturbines en zonnepanelen. De installatie op Haasje Over bestaat uit vier windturbines en 296 zonnepanelen die naar schatting maar liefst 140 MWh per jaar zullen opleveren.

Dijkversterking met behulp van energie uit biogas

woensdag 13 juli 2022

Op de Waaldijk in Oosterhout werkt Waterschap Rivierenland met bouwcombinatie de Betuwse Waard (Ploegam, GMB & Dura Vermeer) aan de dijkversterking Wolferen-Sprok. Zij gebruiken daarbij een 30 tons elektrische graafmachine, die wordt opgeladen met energie uit biogas.

Niet alleen in sprookjes: een huis bouwen van stro

zondag 19 juni 2022

Komend jaar zullen in het Noord-Brabantse Heeze acht huizen gebouwd worden met een positieve impact op het milieu. Daar zullen Strotec, architecten|en|en Bouwbedrijf Van Herpen een huis bouwen dat voor meer dan 95% uit biobased materialen bestaat, stro voorop. Daarmee slaat deze woning 90 ton CO2 op.

Tip: Rotterdam Rooftop Walk

zaterdag 28 mei 2022

Vista Rotterdam! De zesde editie van de Rotterdam Architectuur Maand wil bezoekers een andere blik op de havenstad geven. Letterlijk, door de bezoekers vooral de daken van Rotterdamse gebouwen te laten bezichtigen.