Bouw & Civiele techniek

Grootste zonnepark voor Groningen

Weinig staat de bouw van het mega-zonnepark in Vlagtwedde-Harpel (Groningen) nog in de weg. Powerfield wil daar maar liefst 320.000 pv-panelen (totaal vermogen 109 MWp) plaatsen op een oppervlak van 126 ha.

Oneerlijk verdeeld

Het huidige kabinet moet hard aan de slag met de CO2-uitstoot, wil het zich houden aan de afspraken van het klimaatakkoord van Parijs.

Haven en waterschappen akkoord over levering schoon water

Waterschap Hollandse Delta, het Hoogheemraadschap van Delfland en Havenbedrijf Rotterdam hebben een ‘Overeenkomst Zoetwaterleverantie Brielse Meer/Bernisse’ gesloten. Het akkoord regelt de onttrekking van het zoet water van het Brielse Meer voor het haven- en industriegebied en beide waterschappen

Royal Smals wil werkeiland in IJsselmeer bouwen

Royal Smals heeft een vergunning aangevraagd om te starten met zandwinning in het IJsselmeer. De baggeraar is van plan een werkeiland aan te leggen waar het zand klaar wordt gemaakt voor levering aan de industrie. Smals wil de komende dertig jaar zo’n 2 miljoen ton zand per jaar winnen.

Eerste zonnepark op zee

De komende drie jaar ontwikkelen zes Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen het eerste drijvende zonnepark op zee ter wereld.

Naar boven