Bouw & Civiele Techniek | Technisch Weekblad
Bouw & Civiele Techniek

IenW investeert in onderhoud bruggen en vaarwegen

dinsdag 21 september 2021

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat investeert komend jaar 3,6 miljard euro in onderhoud, vervanging en renovatie aan wegen, vaarwegen, spoor, bruggen en het hoofdwatersysteem. Tegelijk is er extra aandacht voor veiligheid. Behalve verkeersveiligheid gaat het ook om het versterken van dijken, het afvoeren van regenwater en het vasthouden van water bij droogte.

Primeur op Terbregseplein: eerste fly-over zonder wegafsluiting

woensdag 4 augustus 2021

Het Terbregseplein ten noorden van Rotterdam maakt zich op voor de bouw van een ‘fly-over’ als deel van de A16 over de A20. Het is voor het eerst in Nederland dat de overkapte wegdelen daarvoor niet worden afgesloten. Met de ‘Incremental Launching Method’ (ILM) wordt 800 m wegdek (400 per rijrichting) in delen over het bestaande weggennet geschoven. Daarbij worden de wegdelen vanaf de aanpalende voorbouwlocatie met een snelheid van 2 à 2,5 m per uur richting de betonnen pijlers, die er al staan, ‘gelanceerd’.

Nieuw kantoor EPO is klaar

maandag 19 juli 2021

Het nieuwe kantoor van het Europees Octrooibureau (EPO) in Rijswijk is af. De bouw van 90.000 m2 kantooroppervlak en 1.750 werkplekken voor de grootste internationale organisatie in Nederland heeft in totaal minder dan 5 jaar geduurd.