Bouw & Civiele Techniek | Technisch Weekblad
Bouw & Civiele Techniek

‘Spoor in Nederland innoveert niet door gebrek aan concurrentie’

vrijdag 3 februari 2006

De trein verliest het van de auto. Sinds de jaren zestig zijn Nederlanders veel meer gaan reizen, maar het spoor profiteert daar nauwelijks van. Volgens Joep Dickhaut van het Innovatieplatform Rail ligt dat aan een gebrek aan vernieuwingsdrift bij de Nederlandse spoorbranche. Hoogleraar Technologie en Innovatie Ruud Smits valt hem bij. ‘De NS moeten ook eens aan de reizigers denken.’

AZ krijgt modern stadion

vrijdag 13 januari 2006

Ere-divisieclub AZ krijgt met ingang van het seizoen 2006-2007 de beschikking over het nieuwe DSB-voetbalstadion. Architectenbureau Zwarts & Jansma heeft een arena gecreëerd waarin alle 13.500 toeschouwers vrij zicht hebben op het speelveld.

Nederlanders herbouwen haven Banda Aceh

vrijdag 13 januari 2006

Het Nederlandse bouwbedrijf Interbeton en Witteveen+Bos hebben onlangs de order verworven voor de herbouw van de haven van Malahayati bij Banda Aceh. Witteveen+Bos maakt het ontwerp voor een nieuwe steiger en zeven nieuwe gebouwen. In oktober 2006 moet het project klaar zijn.

Samen innoveren, ja gezellig

zaterdag 17 december 2005

 ‘Procedurele capriolen’, ‘een zwalkkoers’, ‘onhoffelijkheid’. Heineken heeft het kort octrooigeding tegen Philips ondubbelzinnig verloren.