Bouw & Civiele Techniek | Technisch Weekblad
Bouw & Civiele Techniek

Nesciobrug hangt aan één kabel

donderdag 1 december 2005

Op 22 december heeft de opening plaats van de Nesciobrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Deze bijzondere hangtuibrug vormt voor fietsers en voetgangers de snelste verbinding tussen IJburg en Amsterdam-Oost/Watergraafsmeer. Grontmij en Arup hebben het constructief ontwerp gemaakt.

Betonbouw mist Europese liefde

donderdag 24 november 2005

Net als veel andere sectoren lopen Nederlandse bouwbedrijven nog niet warm voor Europa, zo bleek tijdens de Betondag. Toch liggen er volgens de deskundigen genoeg kansen op het gebied van zowel productinnovatie als bouwvoorschriften.

Een stalen wiel op een spijkerbed

donderdag 24 november 2005

Rijkswaterstaat beproeft verschillende methoden om autolawaai als gevolg van contact tussen band en wegdek fors te verminderen. Een stalen wiel op een spijkerbed is ideaal.

Geluidsscherm stabiel zonder heipalen

donderdag 17 november 2005

Samen met Holland Scherm en Pieter Bouwtechniek heeft ipv Delft een nieuw geluidsscherm ontwikkeld. Het belangrijkste verschil met bestaande systemen is dat er dankzij gebruik van een betonnen lintbalk geen heipalen meer nodig zijn.

Kennis dicht bij de markt

donderdag 17 november 2005

Onder de paraplu van FME/CWM functioneren 160 brancheverenigingen en kenniscentra die zich toeleggen op ontwikkeling en verspreiding van praktische kennis.

‘Het beton is vergevingsgezind’

donderdag 3 november 2005

Sommige materialen hebben van nature zelfherstellende eigenschappen, maar bij de meeste zullen deze moeten worden ingebouwd. Dat was de belangrijkste boodschap tijdens een congres vorige week donderdag in Delft.