Bouw & Civiele Techniek | Technisch Weekblad
Bouw & Civiele Techniek

J. Dutilhprijs gewonnen door oud-promovenda Bouwkunde

maandag 14 juni 2021

Hanneke Oosterhof die van 2014 tot 2018 promoveerde bij TU/e-hoogleraar Architectuurgeschiedenis Bernard Colenbrander, kreeg gisteren in Rotterdam voor haar proefschrift de J. Dutilhprijs uitgereikt. Ze schreef de biografie van de Duits/Nederlandse stedenbouwkundig architecte Lotte Stam-Beese. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan de auteur van het beste boek over Rotterdam en is bedoeld om de belangstelling voor de historie van Rotterdam te bevorderen.

Asfalteren bij de grootste zeesluis te wereld

vrijdag 11 juni 2021

Begin deze week is KWS Infra begonnen met de asfaltering bij de nieuwe Zeesluis IJmuiden. Inmiddels zijn alle sluisplateaus geasfalteerd en is een start gemaakt met de definitieve terreininrichting van zowel de openbare weg als de sluisplateaus.

Het afbouwen van CASA blijft spannend

woensdag 9 juni 2021

Bij een experiment mogen dingen misgaan, en daarom maakt masterstudent Applied Physics en Electrical Engineering (TU/e) en manager van Team CASA Antoine Post zich niet druk om weer een uitstel van oplevering van CASA 1.0 in Brandevoort. Er is elke dag nog zo veel te doen. Vandaag moet hij de docenten van zijn stagiair Bas Beishuizen (vierdejaars werktuigbouwkundestudent van Avans) bijvoorbeeld rondleiden. Cursor liep mee.

Technipedia: encyclopedie voor klimaattechniek

vrijdag 4 juni 2021

Onder de naam Technipedia heeft kennisplatform voor installatietechniek in de gebouwde TVVL een soort Wikipedia voor technici gelanceerd. Net als Wikipedia kan iedereen bijdragen. Het idee voor Technipedia is ontstaan uit de wens om een actuele versie van ‘Cijfers en Tabellen 2007’ van SenterNovem (tegenwoordig RVO) te realiseren.

Little Island: Pierpark op palen in New York

maandag 31 mei 2021

Een particuliere investering van $260 miljoen in een publieke voorziening is zelfs voor Amerikaanse begrippen imponerend. Dat is het bedrag dat media-magnaat Barry Diller en zijn vrouw, modeontwerpster Diane von Furstenberg, hebben opgehoest voor de aanleg van Little Island, een park op palen in de Hudson rivier bij Manhattan. Het eilandje dat op 21 mei open ging voor het publiek, staat in het water en is via twee loopbruggen verbonden met het Meatpacking District, het centrum van de New Yorkse modewereld.