Bouw & Civiele Techniek | Technisch Weekblad
Bouw & Civiele Techniek

Super-isolatie is veelbelovend, ook voor vloeibare waterstof

vrijdag 21 mei 2021

Zoals veel mensen weten ben ik een pleitbezorger voor elektrische auto's en trucks maar geloof ik dat waterstof vergeleken met een batterij te duur is in de meeste wegvervoer toepassingen. Toch ben ik super-geïnteresseerd in waterstof, al was het voor seizoensopslag, scheepvaart en luchtvaart.

Optimaal bouw- en informatiemanagement is goed voor het klimaat

vrijdag 7 mei 2021

Hoe gaan professionals om met het thema duurzaamheid bij grote complexe bouwprojecten? Met die vraag volgen we dit jaar de bouw van de nieuwe grote sluis in het Kanaal Gent-Terneuzen en het op afstand bedienbaar maken van de twee enorme draaibruggen bij Sluiskil en Sas van Gent. Deze keer zien we dat optimaal bouw- en informatiemanagement met inzet van 3D-modellen enorm bijdraagt aan CO2-reductie.

Allereerste uit beton geprinte huis klaar voor bewoning

vrijdag 30 april 2021

Betonnen bruggen uit de printer bestaan al, maar een woning? Die comfortabel bewoonbaar is en voldoet aan alle bouwvoorschriften? Dat is een wereldprimeur, glimt TU/e-hoogleraar Theo Salet op de bouwplaats in de Eindhovense wijk Meerhoven. Salet ontwikkelde met zijn onderzoeksgroep de techniek en werkte samen met onder andere bouwbedrijf Van Wijnen en de Gemeente Eindhoven aan het project, dat de naam Milestone draagt.