Bouw & Civiele Techniek | Technisch Weekblad
Bouw & Civiele Techniek

Digital twin ingezet voor tunnelrenovatie

maandag 28 december 2020

Witteveen+Bos heeft onder de vlag van TEC, als onderdeel van de digital twin, een virtuele cameravalidatie-tool gebouwd voor de Piet Heintunnel in Amsterdam. De renovatie van de Piet Heintunnel is een project binnen het Programma Aanpak Wegtunnels van de gemeente Amsterdam. Met de cameravalidatie-tool kan de opdrachtgever de cameraposities instellen en direct in het VR-model visualiseren en hiermee aantonen dat het cameraplan de gehele tunnel overziet.

Smart Contracts en de gebouwde omgeving

donderdag 24 december 2020

Door slim gebruik te maken van IoT-sensoren, en de prestaties van gebouwen onomstotelijk in software vast te leggen, kun je administratieve processen rondom onderhoud en gebouwprestaties volledig automatiseren.

Water vasthouden op cultuurplein

dinsdag 22 december 2020

In het Limburgse Horst aan de Maas experimenteert bureau Kragten met een unieke manier om regenwater op te vangen, vast te houden en geleidelijk richting de beplanting te laten vloeien.

Balanceren op de Zuidas

maandag 21 december 2020

Aan de Amsterdamse Zuidas verscheen dit jaar een opmerkelijk gebouw, met een transparante gevel die elk moment voorover lijkt te kantelen. De Terrace Tower werd mogelijk gemaakt door een eenvoudig concept, gemonitord en bijgestuurd tijdens de bouw.