dinsdag 15 januari 2019
ECN part of TNO gaat met het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) en elf andere organisaties samenwerken in een nieuw onderzoekscentrum.
donderdag 3 januari 2019
Terwijl in Den Haag de presentatie plaatsvond van het Klimaatakkoord, speelde zich zo’n 200 km naar het oosten een gebeurtenis af met een hoog symbolisch gehalte.
dinsdag 18 december 2018
De energietransitie heeft economische prikkels nodig zoals CO2-belasting. Het is spijtig dat daar in Polen geen overeenstemming over is bereikt, vindt professor Pier Siebesma.
woensdag 12 december 2018
Met 5 van de 8 projecten is de TU Delft goed vertegenwoordigd in het NWO-programma voor bodemonderzoek in Groningen, DeepNL. Wat verwachten Groningers ervan?
donderdag 6 december 2018
Werknemers van het interne ingenieursbureau van Tata Steel in IJmuiden houden zich niet alleen bezig met theorie, maar vooral met de praktijk. Het immense terrein met hoogovens en fabrieken vormt hun ‘speeltuin’.
maandag 3 december 2018
De knopen die moeten worden doorgehakt om de energievoorziening te verduurzamen zijn complex. TW organiseerde daarom het symposium Ingenieurs in Energietransitie.
maandag 19 november 2018
Een infrarood scan kan uitwijzen of een stuk steen mogelijk goud bevat. Deze techniek kan de winning van goud verbeteren.
woensdag 14 november 2018
‘We moeten niet blindvaren op de rekenmodellen om gevolgen van de gaswinning in Groningen te bepalen.’ Dat stelde Theodor Kockelkoren, de Inspecteur-Generaal van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM), op het Kenniscongres Veilig Wonen op 8 november jongstleden in Groningen. Het congres ging vooral over de stand van de kennis over de aardbevingen en de versterking van huizen. Zo´n 350 aanwezigen waren daarvoor naar gebouwen op het Zernike-terrein gekomen, waar onderzoek naar de energievoorziening wordt gedaan. Eén gebouw staat nu pal naast de plek waar een groots geothermieproject was gepland, dat door het SodM is afgeblazen.