Elektrotechniek & Micro-elektronica | Technisch Weekblad
Elektrotechniek & Micro-elektronica

Zonnecellen voor binnenshuis

maandag 23 september 2019

Wetenschappers uit Zweden en China hebben organische zonnecellen voor gebruik binnenshuis ontwikkeld. Ze beschrijven in Nature Energy een vlakje van 1 cm2 dat bij diffuus licht met een intensiteit van 1000 lux 26 % procent van het licht in elektriciteit omzette.

Batterijen doorgelicht door TU/e promovendus

woensdag 18 september 2019

We worden steeds afhankelijker van oplaadbare batterijen. Voor veel mensen is de ladingstoestand van hun smartphone een continue bron van zorg, en het lijkt een kwestie van tijd voordat we allemaal elektrisch rijden. Promovendus Henrik Beelen ontwikkelde een methode om de temperatuur binnenin zulke batterijen te meten. Voor de veiligheid en om beter te kunnen inschatten hoe vol de batterij nog is.

Viaduct voorspelt eigen levensduur

maandag 9 september 2019

Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group en de gemeente Leeuwarden starten samen het project Smart Bridge, waarbij het Stephensonviaduct in Leeuwarden zijn eigen levensduur gaat voorspellen.

UT-spin-off Medimate failliet

donderdag 15 augustus 2019

Nanotechnologiebedrijf Medimate, een spin-off van het MESA+ Instituut, is failliet. Een ruzie tussen twee aandeelhouders, ondernemer Gerard Sanderink en zijn ex-vriendin Brigitte van Egten, zorgde voor het faillissement.